Καστελλόριζο: Μεγάλη συμμετοχή στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»

Καστελλόριζο: Μεγάλη συμμετοχή στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 21:21 Δημιουργία 25/05/21, 21:17
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Περισσότερα από 567 ντοκιμαντέρ Ελλήνων και ξένων δημιουργών κατατέθηκαν προς κρίση για συμμετοχή στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα», που θα διεξαχθεί στο ακριτικό Καστελλόριζο από τις 22 έως και τις 29 Αυγούστου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), οι 567 ταινίες τεκμηρίωσης θα τεθούν στην κρίση της Προκριματικής Επιτροπής, για να αποφασίσει ποιες από αυτές θα συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ και ποιες στο Πανόραμα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αρχές Ιουνίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στην άκρη του Αιγαίου, στο ειδυλλιακό Καστελλόριζο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος αυτού του ξεχωριστού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ είναι να τιμήσει αξιόλογα δείγματα της κινηματογραφικής τέχνης και αφήγησης, τα οποία πραγματεύονται γεγονότα, ζητήματα και πρόσωπα που έχουν επηρεάσει τις χώρες, τους λαούς και τους πολιτισμούς του κόσμου και να προσφέρει στο ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές κοινό μια επιλογή από ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) με θεματικούς άξονες την Ιστορία και την Κοινωνία.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), σε συνεργασία με την Ecrans des Mondes (Παρίσι).

Περισσότερες πληροφορίες για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» 2021, στην ιστοσελίδα www.beyondborders.gr

Αν σου άρεσε κάνε