Δανία - Εκπαίδευση: Τα πιο ευτυχισμένα παιδιά σε σχολείο και οικογένεια

Δανία - Εκπαίδευση: Τα πιο ευτυχισμένα παιδιά σε σχολείο και οικογένεια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ UPD 16:02 Δημιουργία 26/10/20, 15:52

Τι είναι αυτό που έχει φέρει τα παιδιά στη Δανία, πρώτα στη λίστα των πιο ευτυχισμένων παιδιών στο σπίτι και την οικογένεια;

Στο βιβλίο «Πώς οι Δανοί εκπαιδεύουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στο σχολείο και στην οικογένεια», εξηγείται ο διαφορετικός τρόπος εκπαίδευσης της Δανίας που βασίζεται σε:

Εμπιστοσύνη. Η διδασκαλία με εμπιστοσύνη βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, ενθαρρύνοντας το ελεύθερο παιχνίδι και βοηθώντας τα παιδιά να καταλάβουν γιατί η μελέτη είναι σημαντική.

Ενσυναίσθηση. Η συγγραφέας εξηγεί πώς μπορούμε να μάθουμε να κατανοούμε τους άλλους και γιατί είναι σημαντική η εκμάθηση της ενσυναίσθησης από μικρή ηλικία.

Αυθεντικότητα. Είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινείς με τα παιδιά για όλα τα θέματα, ακόμα και για ζητήματα που θεωρούνται ταμπού, όπως το σεξ και ο θάνατος.

Θάρρος. Πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά να έχουν θάρρος και να κάνουν λάθη, ώστε να ενθαρρύνουμε την καινοτομία και τη δημιουργικότητά τους.

Χούγκα. Η διδασκαλία του χούγκα, το να περνάς δηλαδή χρόνο με τους αγαπημένους σου σε ένα όμορφο, ήρεμο και φιλόξενο περιβάλλον, και του faelleskaab, της συντροφικότητας, αποτελούν βασικά στοιχεία της μεθόδου της συγγραφέως.

Δείτε αποσπάσματα του βιβλίου, εδώ.

Αν σου άρεσε κάνε