Πέθανε ο βραβευμένος Τούρκος ηθοποιός Μπιρόλ Ουνέλ

Πέθανε ο βραβευμένος Τούρκος ηθοποιός Μπιρόλ Ουνέλ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Δημιουργία 04/09/20, 19:06

Ο Τουρκογερμανός ηθοποιός Μπιρόλ Ουνέλ, που έγινε γνωστός στη χώρα μας χάρη στις ταινίες του Φατίχ Ακίν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών, καθώς έπασχε από καρκίνο.

Είχε υποδυθεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες «Soul Kitchen» (2009) και «Μαζί ποτέ» (2004).

Ο Μπιρόλ Ουμέλ γεννήθηκε στην Τουρκία το 1961 και μετανάστευσε στη Γερμανία μαζί με τους γονείς του. Τελείωσε τη δραματική σχολή του Ανόβερου και υποδύθηκε διάφορους ρόλους σε θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές, κυρίως στη διάσημη αστυνομική σειρά Tatort.

«Αναπαύσου εν ειρήνη, φίλε μου. Είχες ένα φως μέσα σου που πάντοτε με εξέπληττε», έγραψε ο Φατίχ Ακίν στο Instagram μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

Στο «Μαζί ποτέ», που κέρδισε Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου, ο Ουνέλ ενσαρκώνει έναν περιθωριακό αλκοολικό που δέχεται να παντρευτεί μια νεαρή Γερμανίδα τουρκικής καταγωγής, η οποία θέλει με κάθε τρόπο να ξεφύγει από την παραδοσιακή, θρησκευόμενη οικογένειά της.

Ο Ουνέλ έχει λάβει πολλά βραβεία ερμηνείας στην Ευρώπη για τον ρόλο αυτό.

Ο Ακίν και ο Ουνέλ συνεργάστηκαν ξανά στο «Soul Kitchen», μια ταινία που μέσα από τη μαγειρική κάνει ένα μάθημα για την αξία της επιμειξίας, η οποία έλαβε το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ της Βενετίας. Στην ταινία, ο Ουνέλ υποδύεται τον οξύθυμο μάγειρα ενός εστιατορίου του Αμβούργου.

Αν σου άρεσε κάνε