Ντιμιτρόφ: Φυσικοί σύμμαχοι οι δύο χώρες

Ντιμιτρόφ: Φυσικοί σύμμαχοι οι δύο χώρες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:21 Δημιουργία 08/03/19, 11:19

«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι δύο χώρες μας είναι φυσικοί σύμμαχοι», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Δεν συμβαίνει συχνά, στις μέρες μας, στον κόσμο να βλέπεις πολιτικούς να σκέφτονται περισσότερο για τις νέες γενιές και λιγότερο για τις επικείμενες εκλογές. Αυτό που σηματοδοτούν οι δύο αφηγήσεις είναι το στοίχημα ανάμεσα στο φόβο και την ελπίδα», δηλώνει ο ίδιος.

«Αν και δεν είμαι πολιτικός καριέρας, γνωρίζω ότι οι πολιτικοί όταν είναι στην αντιπολίτευση έχουν μεγαλύτερο περιθώριο για ελιγμούς, για να παίρνουν θέσεις από τις οποίες πιστεύουν ότι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Όμως οι πολιτικοί που βρίσκονται στην εξουσία οφείλουν πρωτίστως να σκέφτονται το συμφέρον της χώρας τους περισσότερο από το κομματικό συμφέρον», σημειώνει ο Ντιμιτρόφ.

«Μόλις η Συμφωνία των Πρεσπών 'πάρει μπροστά', οι πολίτες θα αρχίσουν να αναρωτιούνται γιατί δεν το καταφέραμε αυτό τη δεκαετία του '90". Ταυτοχρόνως, "αλλάξαμε σελίδα, είμαστε σε εντελώς νέα εποχή, όμως τώρα η σελίδα είναι λευκή και πρέπει να την γράψουμε», υπογραμμίζει.

Αν σου άρεσε κάνε