Αυξάνεται η διαφορά της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση

Αυξάνεται η διαφορά της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:16 Δημιουργία 28/02/19, 20:04

«Άνοιγμα της ψαλίδας» μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse που δημοσίευσε την Πέμπτη ο ΣΚΑΪ, με την πλειονότητα των πολιτών να ζητά πρόωρες εκλογές και να υπογραμμίζει την ανάγκη μείωσης της φορολογίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα η διαφορά κυμαίνεται στο 9,5% στην πρόθεση ψήφου και 11% στην εκτίμηση (αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων) έναντι 10,5% στην προηγούμενη μέτρηση.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 30% έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ (32,5% έναντι 21,5% στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος).

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 7,5% στην πρόθεση ψήφου (8% στην εκτίμηση αποτελέσματος) και το ΚΙΝΑΛ 6,5% (7% στην εκτίμηση). Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% (6% στην εκτίμηση), ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα βρίσκονται ακόμη και στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος κάτω από το όριο του 3%.

Πιο κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκεται και σ' αυτή την έρευνα η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 2,5%, ενώ Ποτάμι και ΑΝΕΛ βρίσκονται στο 1%. Οι αναποφάσιστοι στην έρευνα ανέρχονται, τέλος, σε 11%.

Η συσπείρωσή του ΣΘΡΙΖΑ παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (51%), ενώ από τους αναποφάσιστους το 27% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Σταθερά είναι τα ευρήματα στα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (35% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα και 34% να δηλώνει «κανένας από τους δύο»), ενώ στην παράσταση νίκης το 62% δηλώνει ότι θα κερδίσει η ΝΔ και μόλις το 23% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι, επίσης, ότι μόνο το 32% των ερωτηθέντων βλέπει εκλογές τον Οκτώβριο ή σε κάθε περίπτωση μετά το Μάιο, την ώρα που το 21% θεωρεί ότι οι εκλογές θα γίνουν ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές και το 36% απαντά πως οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν άμεσα, δηλαδή πριν από αυτές του Μαΐου.

Ακόμα, το 88% θέλει να μειωθούν οι φόροι κι ένα ηρωικό 3% δεν το επιθυμεί.

Αν σου άρεσε κάνε