tsipras-ionia-odos

«Φιέστα» Τσίπρα για Ιόνια Οδό και κάλεσμα στους νέους να μείνουν Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 05/09/17, 12:40
Μία Ελλάδα, που γυρίζει σελίδα, στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, παρουσίασε ο πρωθυπουργός από τα Γιάννενα αυτή τη φορά, όπου εγκαινιάζοντας την Ιόνια Οδό, ξεδίπλωσε τα επικοινωνιακά του αφηγήματα, μεταξύ άλλων και του

 «brain drain», καλώντας τους νέους, που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, να επιστρέψουν, αλλά και όσους δεν έχουν ακόμη φύγει, να «μείνουν Ελλάδα».

Αν και τα κίνητρα για την παραμονή των νέων στη χώρα μας δεν δίνονται, εντούτοις ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως στόχος είναι η δημιουργία ενός μέλλοντος για τους νέους ανθρώπους. «Στόχος είναι η νέα Ελλάδα να είναι απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος, μια Ελλάδα που θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και θα σχεδιάζει το μέλλον για τους νέους ανθρώπους», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως οι νέοι άνθρωποι «μπορούν να αντλήσουν από τα πλεονεκτήματα της χώρας και να μείνουν εδώ ή και να επιστρέψουν όσοι έχουν φύγει».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «το έργο μας παραδόθηκε το 2015 σε απολύτως τελματωμένη κατάσταση» και πως «με εντατική και σκληρή διαπραγμάτευση πετύχαμε δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωσή του έργου, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον». 

O κ. Τσίπας σημείωσε ότι «η Ιόνια Οδός φέρνει πολύ πιο κοντά την ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια με την Ελλάδα όπως και την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα με την υπόλοιπη χώρα», για να προσθέσει ακόμα πως «μετά από μεθοδική και συστηματική προσπάθεια, σε όλα τα επίπεδα, παραδίδουμε ένα έργο με τις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε εκείνους που το α' εξάμνο του 2015 έκαναν δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και ξεκόλλησαν τα έργα. «Κατάφεραν να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση μιας διαπραγμάτευσης αποφεύγοντας τις υπέρογκες διεκδικήσεις αποζημιώσεων» συμπλήρωσε.

Θέλοντας να στείλει το μήνυμα της κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων, ο πρωθυπουργός είπε πως «ανάπτυξη δεν είναι μόνο οι οικονομικοί δείκτες αλλά και η ποιότητα ζωής. Το νέο έργο μειώνει χρονικά τις διαδρομές και τις κάνει πιο ασφαλείς».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «έργα όπως η Ιόνια Οδός αποτελούν τμήματα ενός στρατηγικού σχεδίου με στόχο να αλλάξει η εικόνα της χώρας, στην πορεία εξόδου από την κρίση». 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι η εμπέδωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και επανέλαβε πως η χώρα αλλάζει σελίδα και προχωρά η ανάκαμψη με όρους δίκαιης ανάπτυξης.

Αν σου άρεσε κάνε