Βέβαιη η Ξενογιαννακόπουλου για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Βέβαιη η Ξενογιαννακόπουλου για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δημιουργία 14/01/19, 21:48

Η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή «για να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί ένα έργο που είναι πάνω από όλα για την κοινωνία», σημείωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel» η κ. Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε ως «υπεύθυνη» την κίνηση του πρωθυπουργού για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, προσθέτοντας ότι «είχε το πολιτικό θάρρος να ζητήσει καθαρές λύσεις και -όπως έχει αποδείξει η ιστορία- στην πολιτική όποιος κινείται με καθαρά χαρτιά και καθαρές λύσεις είναι αυτός που κερδίζει σε εμπιστοσύνη και στις ανάγκες της συγκυρίας».

Εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι τις τελευταίες μέρες διαφαίνεται μια «πολύ μεγάλη κοινωνική και πολιτική συσπείρωση γύρω από τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ υποστήριξε ότι «όσο το διακύβευμα των εκλογών θα γίνεται πιο ορατό, τόσο θα αλλάζουν τα δεδομένα» προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, σημείωσε πως αυτή χαρακτηρίζεται από «πανικό και αμηχανία», ενώ καυτηρίασε τα φαινόμενα πίεσης σε βουλευτές άλλων κομμάτων που έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «ομαδικό μπούλινγκ» και «προσπάθεια χειραγώγησης».

Σχολιάζοντας τα περί «σικέ διαζυγίου» που υποστηρίζει η αντιπολίτευση, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς, όπως είπε, η αποχώρηση των ΑΝΕΛ λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, είχε προαναγγελθεί προ μηνών.

«Η αντιπολίτευση πίστευε ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση να συνεχίσει. Δεν υπολόγιζε όμως ότι ο Αλέξης Τσίπρας ως πολιτικός και ως ηγέτης έχει αποδείξει ότι στις δύσκολες στιγμές είναι ο άνθρωπος που παίρνει σαφείς θέσεις ακόμα κι αν έχουν και ένα στοιχείο ρίσκου», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε