Θεοδωράκης σε Δανέλλη: Να πάρεις απόψε ξεκάθαρη θέση

Θεοδωράκης σε Δανέλλη: Να πάρεις απόψε ξεκάθαρη θέση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:10 Δημιουργία 14/01/19, 17:45

Περιθώριο το αργότερο έως απόψε έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Σπύρο Δανέλλη, προκειμένου ο βουλευτής του Ποταμιού να αποφασίσει, αν θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή ή θα διαφοροποιηθεί από αυτή, παρέχοντας την 151η ψήφο, που θα σώσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελεσίγραφο «έπεσε» στο τραπέζι κατά το ραντεβού των δύο ανδρών το μεσημέρι της Δευτέρας, υπό την «απειλή» μάλιστα της διαγραφής του κ. Δανέλλη από το Ποτάμι.

Ο κ. Θεοδωράκης κατέστησε σαφές ότι το Ποτάμι θα προσέλθει με κομματική πειθαρχία στην διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στην ψηφοφορία της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, άλλες πληροφορίες επισημαίνουν ότι η Σεβαστουπόλεως, προκειμένου να πείσει τον βουλευτή της, διαμηνύει ότι οι κκ. Θεοδωράκης και Μαυρωτάς θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, εάν ο κ. Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Δανέλλης σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για «βαρύ δίλημμα», τονίζοντας πως δεν ξέρει ακόμη, τι θα κάνει.

«Η άποψη του Ποταμιού είναι ότι ψηφίζουμε την Συμφωνία, αλλά δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Η δική μου, προσωπική άποψη εδώ και μήνες, όταν εμφανίστηκε ως πιθανότητα να μην υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία για να φέρει την Συμφωνία προς κύρωση, είναι ότι συνεπές σε όσους θεωρούν ότι είναι εθνικά προς το συμφέρον μας να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, να στηρίξεις την κυβέρνηση, για να υπάρχει κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Είναι ανορθόδοξη αυτή η σκέψη, είναι όμως συνεπής με την συνείδηση. Δεν έχει προκύψει βεβαίως αυτή η ανάγκη, είναι όμως πιθανή. Μένει να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία», είπε ο βουλευτής.

«Δεν είπα ποτέ ότι θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση στην οποία δεν συμμετέχω. Είναι ανορθόδοξη η σκέψη μου, ξαναλέω, αλλά αν το μείζον είναι το εθνικό θέμα, η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε αναγκαστικά πιστεύω, πρέπει να στηρίξεις την ύπαρξη μιας κυβέρνησης που θα φέρει αυτή την συμφωνία και ούτως ή άλλως θα είναι βραχύβια», πρόσθεσε δηλώνοντας την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να φέρει την Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

«Δεν ξέρω τι θα κάνω, δεν έχει προκύψει αυτή τη στιγμή. Είναι δύσκολο και βαρύ το δίλημμα, αλλά σε αυτά τα δύσκολα σταυροδρόμια με την ιστορία πρέπει να ακούς την συνείδησή σου», κατέληξε.

Αν σου άρεσε κάνε