Μητσοτάκης: Παίζουν θέατρο, «λύτρωση» οι εκλογές

Μητσοτάκης: Παίζουν θέατρο, «λύτρωση» οι εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:05 Δημιουργία 09/01/19, 08:58
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Ως «λύτρωση» για τη χώρα, την οικονομία και την κοινωνία παρουσιάζει η ΝΔ την άμεση προσφυγή στις κάλπες, στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον μικρό κυβερνητικό εταίρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απευθυνθεί στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του σήμερα, στις 16.30 το απόγευμα, αναμένεται:

-Να απορρίψει κάθε ενδεχόμενο διακυβέρνησης της χώρας από κυβέρνηση μειοψηφία

-Να ζητήσει εκλογές εδώ και τώρα στην περίπτωση, που οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση

-Να προκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

-Να θέσει προ των ευθυνών τους τους ηγέτες όλων των κομμάτων, του δημοκρατικού τόξου, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

-Να δηλώσει έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τονίσει ότι τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι πρωτόγνωρα και πως η παράταση της πολιτικής αβεβαιότητας πλήττει ευθέως την οικονομία, τις επενδύσεις και τελικά την ίδια την ανάπτυξη.

Θα ταχθεί υπέρ των «καθαρών λύσεων» και θα επιμένει ότι η μόνη επιλογή που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός είναι ο ορισμός της ημερομηνίας των εκλογών.

Η εκτίμηση που υπάρχει στη ΝΔ, μετά μάλιστα και την χθεσινοβραδινή αναβολή της συνέντευξης του κ. Καμμένου σε τηλεοπτικό σταθμό, είναι πως πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας είναι σε συνεννόηση και πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποια ένταση ανάμεσα τους.

Υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος πιστεύουν ότι ο κ. Καμμένος θα επιχειρήσει και σήμερα (στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας ) να ρίξει τους τόνους και να επιτεθεί για μια ακόμη φορά στον κ. Μητσοτάκη , τονίζοντας ότι δεν θα στηρίξει μια ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας.

Ωστόσο, μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της οδού Πειραιώς, παραμένει στο τραπέζι και δεν αποκλείεται να προκριθεί, προκειμένου να εκτεθεί για μια ακόμη φόρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή θα είναι η τελευταία επιλογή του κ. Μητσοτάκη, καθώς θα προηγηθεί η άσκηση πίεσης στον κ. Τσίπρα για πρόταση εμπιστοσύνης, η διαμόρφωση ενός ενιαίου αντιπολιτευτικού μετώπου και η έκκληση για παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν σου άρεσε κάνε