Ο Λεβέντης δεν διαγράφει τον Σαρίδη για να μη χάσει την ΚΟ

Ο Λεβέντης δεν διαγράφει τον Σαρίδη για να μη χάσει την ΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:36 Δημιουργία 19/12/18, 15:32

Υπό το φόβο να μη χάσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, ο Βασίλης Λεβέντης δεν προχωρά στη διαγραφή του Γιάννη Σαρίδη, παρά τη χθεσινή υπερψήφιση του προϋπολογισμού από τον βουλευτή του κόμματος.

Μιλώντας την Τετάρτη στο ρ/σ «FM 100», ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε πως «υπάρχει πρόβλημα όταν ενεργείς αντίθετα με την γραμμή του κόμματος. Θα το δούμε το θέμα με ψυχραιμία γιατί αν πάμε σε διαγραφή, τότε θα υπάρχει πρόβλημα με την κοινοβουλευτική μας ομάδα».

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ακόμα πως δεν προχωράει σε διαγραφή, αλλά όπως είπε «αφήνουμε τον βουλευτή να δράσει μόνος του. Εμείς ως κόμμα του Κέντρου έχουμε αξίες και αρχές. Πάντα στη νεότερη ιστορία τα κόμματα του Κέντρου δεχόντουσαν πισώπλατες μαχαιριές και προσπαθούσαν να τα εξοντώσουν, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί με την Ένωση Κεντρώων».

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι «οι πολιτικές εξελίξεις θα τρέξουν πολύ γρήγορα» και εκτίμησε: «Η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έτσι ο κ. Τσίπρας θα πετάξει την μπάλα στον κ. Μητσοτάκη και η ΝΔ θα αναγκαστεί να κάνει κωλοτούμπα και να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρότι σήμερα δηλώνει σε κάθε τόνο ότι είναι αντίθετοι με τη συγκεκριμένη συμφωνία. Εάν παρ’ ελπίδα η ΝΔ δεσμευτεί ότι δεν θα δώσει το όνομα της Μακεδονίας, τότε μπορούμε να στηρίξουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς να επιζητούμε καρέκλες εξουσίας».

Ο κ. Λεβέντης άσκησε, επίσης, κριτική και στο κόμμα των ΑΝΕΛ γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτοί ευθύνονται που με τις επιλογές τους έστειλαν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών στις Πρέσπες και υπέγραψαν τη μειοδοτική συμφωνία.

Αν σου άρεσε κάνε