Τα «βήματα» Μητσοτάκη προς την αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ

Τα «βήματα» Μητσοτάκη προς την αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:05 Δημιουργία 18/12/18, 10:27
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με ορίζοντα το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, όποτε και θα να ανακοινωθεί το πρώτο μεγάλο τμήμα των υποψηφίων της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αμφίπλευρης διεύρυνσης του κόμματός του.

Το «φλερτ» με στελέχη του «Ποταμιού», παρά το γεγονός ότι διαψεύστηκε επισήμως, είναι υπαρκτό και δεν αποκλείεται να καταλήξει σε... «γάμο». Οι περιπτώσεις των κ.κ. Αμυρά και Ψαριανού που έχουν ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, δεν περνά απαρατήρητη από την οδό Πειραιώς, ενώ δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιμένουν ότι και ο Σταύρος Θεοδωράκης θα έβλεπε θετικά μια προεκλογική σύμπραξη με τη ΝΔ.

Τα πρόσωπα αυτά, όμως, σημειώνουν ότι ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δεν έχει λάβει ακόμη τις οριστικές του αποφάσεις για τα επόμενα πολιτικά του βήματα.

Την ίδια ώρα, αναζωπυρώνεται και το «φλερτ» του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη με τη ΝΔ, μετά και τη δήλωσή του ότι έχει δεύτερες σκέψεις ως προς τη στάση του για τη συμφωνία των Πρεσπών. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοχάρης διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά από την περίοδο του 2012-2014, όταν υπηρέτησε στην θέση του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών με υπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα.

Από το χώρο της λεγόμενης δεξιάς, στα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι πολύ πιθανόν να μετάσχει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εκφράζει συχνά - πυκνά πολιτικές απόψεις και έχει ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο . Η συμμετοχή του κ. Κωσταράκου στα ψηφοδέλτια του κόμματος δεν αναιρεί το ενδεχόμενο υποψηφιότητας και του Φράγκου Φραγκούλη, πιθανότατα στο Επικράτειας της ΝΔ. Ωστόσο, σε ο,τι αφορά τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας δεν έχουν καταλήξει ακόμη οι σχετικές συζητήσεις.

Στη θέση του επικεφαλής του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου, ο κ. Μητσοτάκης προορίζει - σύμφωνα με πληροφορίες - τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Πικραμμένο.

Ερώτημα αποτελεί το τι θα πράξει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η θητεία του οποίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή λήγει το προσεχές φθινόπωρο. Εάν εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή, τότε είτε θα τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας της ΝΔ είτε θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός.

Οι αποφάσεις του προέδρου της ΝΔ ειδικά για τη λίστα Επικρατείας θα ληφθούν με την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, καθώς αποτελεί προνόμιο του εκάστοτε προέδρου του κόμματος και ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να βιαστεί.

Αν σου άρεσε κάνε