Επεισοδιακό τέλος στην εκλογική συνεργασία Κρανιδιώτη - Βελόπουλου

Επεισοδιακό τέλος στην εκλογική συνεργασία Κρανιδιώτη - Βελόπουλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:17 Δημιουργία 29/11/18, 15:13

Πρώιμο τέλος μπήκε στην εκλογική συνεργασία της Νέας Δεξιάς του Φαήλου Κρανιδιώτη με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, την ώρα που συνεχίζονται οι ζυμώσεις στο πολιτικό χώρο μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής εν όψει του εκλογικού 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες το «ναυάγιο» επήλθε μετά την άρνηση του Κυριάκου Βελόπουλου να υπογράψει τη συμφωνία με τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

Σε μακροσκελάστατη ανάτρησή του ο επικεφαλής της Νέας Δεξιάς ανέφερε «όταν λοιπόν ο Κυριάκος Βελόπουλος, μου πρότεινε να συνεργαστούμε με την Ελληνική Λύση, με το επιχείρημα “μόνος μου 80% μπαίνω, μαζί μπαίνουμε 140%”, κάθισα στο τραπέζι, παρά τις επιφυλάξεις και την άποψη μου για το πρόσωπο, το ύφος, το παρελθόν και το παρόν του σε πολλά ζητήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Κρανιδιώτη έγιναν πέντε συναντήσεις και συζητήθηκαν θέματα θέσεων, προσθέτοντας πως «έκανα ένα βήμα πίσω, αποδεχόμενος να είναι εκείνος επικεφαλής κι εγώ επικεφαλής στο Επικρατείας και στις Ευρωεκλογές υποψήφιος, με φυσικά συμμετοχή και άλλων μελών μας στα ψηφοδέλτια. Αυτό πάντα μέσα από γραπτή συμφωνία συνασπισμού αυτοτελών κομμάτων, όπως τον προβλέπει ο εκλογικός νόμος».

«Την Παρασκευή δώσαμε οριστικά τα χέρια. Μέσα στην εβδομάδα αυτή θα υπογράφαμε. Αντ’ αυτού, ο Βελόπουλος προχθές υπαναχώρησε, ζήτησε διάλυση και ένταξη. Ήτοι να ξεπουλήσω την προσπάθεια μας, τους συναγωνιστές μου και να μπούμε απλά υποψήφιοι του, χωρίς καμμία γραπτή δέσμευση του, χωρίς βέτο κλπ. Φυσικά του είπα να κόψει ρόδα μυρωμένα. Δεν ξέρω εάν την υπαναχώρηση την υπαγόρευσαν οι χρηματοδότες του ή κάποιος με τον οποίο έχει υπόγειες συμφωνίες. Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ πάντως δεν θα γίνει “χρήσιμος ηλίθιος” κανενός, ημεδαπού ή αλλοδαπού, σκοτεινού συμφέροντος», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε κάνε