Πιτσιόρλας: Στόχος η βιομηχανική παραγωγή να καλύπτει το 12% του ΑΕΠ

Πιτσιόρλας: Στόχος η βιομηχανική παραγωγή να καλύπτει το 12% του ΑΕΠ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:58 Δημιουργία 03/11/18, 16:52

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η παραγωγή ξανά στην Ελλάδα προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και αξίας, τα οποία θα είναι εμπορεύσιμα διεθνώς» δήλωσε από τον Βόλο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε ομιλία του στην Α΄ ΒΙΠΕ Βόλου, σε εκδήλωση της ΕΒΕΤΑΜ, για τα εγκαίνια των υπερσύγχρονων Ηλεκτροτεχνικών Εργαστηρίων της εταιρείας και την πιστοποίηση του νέου σήματός της.

Όπως είπε, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή νομοσχέδιο για τη στήριξη της Βιομηχανίας και τη σύνδεση της καινοτομίας με την παραγωγή, μέσω του οποίου θα ρυθμίζονται τρόποι εξυγίανσης και υλοποίησης τεχνολογικών πάρκων, όπως στα Οινόφυτα της Βοιωτίας.

Ο κ. Πιτσιόρλας επισήμανε ότι «ως κυβέρνηση κλείσαμε ένα μεγάλο και επώδυνο κύκλο για τη χώρα, βγαίνοντας από τα μνημόνια και, παρά την κρίση, έχουμε λαμπρά δείγματα αξιοποίησης, αφού κεντρικό στοιχείο αυτής της περιόδου είναι η γνώση. Είναι η καινοτομία, που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και στόχος μας είναι να παντρέψουμε τη γνώση και την παραγωγή. Η απόσταση, όμως, είναι τεράστια μεταξύ γνώσης και παραγωγής, αφού υπάρχει η επονομαζόμενη "κοιλάδα του θανάτου". Εμείς πρέπει να καλύψουμε αυτή την απόσταση, αφού η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών παγκοσμίως στη γνώση, αλλά από τις τελευταίες στην πατέντα» υπογράμμισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «ως κυβέρνηση αυξήσαμε τις δαπάνες για την έρευνα και πρέπει να αλλάξουμε το υπάρχον παλαιό θεσμικό πλαίσιο».

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε ότι σύντομα «ως το τέλος Νοεμβρίου ψηφίζουμε το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων στόχος είναι να μειωθεί και το ενεργειακό κόστος στη Βιομηχανία, μέσα από συνεννοήσεις των συναρμόδιων υπουργείων, ώστε τα μέτρα να ικανοποιούν όλες τις πλευρές».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέφερε ότι «στόχος είναι η βιομηχανική παραγωγή να καλύπτει το 12% του ΑΕΠ της χώρας και είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε πολλά».

Αν σου άρεσε κάνε