Κυβέρνηση: Άγρια πόλωση και πολιτική αντιπερισπασμού

Κυβέρνηση: Άγρια πόλωση και πολιτική αντιπερισπασμού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:57 Δημιουργία 26/10/18, 10:52

Πολιτική άγριας πόλωσης ασκεί η κυβέρνηση Τσίπρα, στον απόηχο της επίμαχης υπόθεσης της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, η οποία έχει δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις.

Το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει «φωτιά» μετά τις αποκαλύψεις του πρώην ΥΠΕΞ για τα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου περί χρηματοδότησης 50 εκατ. ευρώ της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος.

Τη στιγμή που σύσσωμη η αντιπολίτευση κλιμακώνει τις πιέσεις στους συγκυβερνήτες, ζητώντας αφενός τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του κ. Κοτζιά και αφετέρου των πρακτικών της επεισοδιακής συνεδρίασης του πρόσφατου Υπουργικού Συμβουλίου, η κυβέρνηση στρίβειν δια της υπόθεσης Παπαντωνίου, στο πλαίσιο της τακτικής αντιπερισπασμού.

Μάλιστα, μετά από δύο 24ωρα από τη συνέντευξη του κ. Κοτζιά, ο κ. Καμμένος απάντησε, διαψεύδοντας τις δηλώσεις του πρώην ΥΠΕΞ, αφήνοντας αιχμές περί «ορφανών Σημίτη».

«Επειδή τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου έχουν επιδοθεί σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου, εδώ και 48 ώρες αναπαράγουν δήθεν αναφορά μου στο υπουργικό για 50 εκ € του Σόρος στην κυβέρνηση είναι ψευδές απόδειξη τα πρακτικά και οι παρόντες», έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter.

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει δριμύ «κατηγορώ» κατά της ΝΔ και προσωπικά ενάντια του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «λάσπης στον ανεμιστήρα», συνεχίζοντας δε την πολιτική του διχασμού, εν μέσω άτυπης, παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Στη «γραμμή» αυτή κινήθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε δηλώσεις του κ. Καμμένου, απαντώντας για τα αποκαλυπτήρια του κ. Κοτζιά.

«Θα σας πω ποιο είναι το θέμα ότι η Νέα Δημοκρατία εστιάζει στην παραφιλολογία στα δημοσιεύματα σε κύκλους επιχειρώντας να εκτρέψει την συζήτηση από το μεγάλο θέμα των ημερών δηλαδή την φυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας: «Δεν θέλουν να πάρουν σαφή πολιτική θέση σε σχέση με τα όσα έχουν διαμειφθεί την τελευταία βδομάδα και αφορούν τον κύριο Παπαντωνίου».

Πρόσθεσε πως «η ΝΔ είναι πλέον πλήρως ταυτισμένη ιδεολογικά με το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, με το οποίο συγκροτούσαν και συγκροτούν ένα ενιαίο σύστημα που έμαθε να λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο».

Όπως δήλωσε, «ο κ Μητσοτάκης προσπαθεί να καλύψει τους σημερινούς συνοδοιπόρους του δηλαδή το Κίνημα Αλλαγής, για στελέχη του που βρίσκονται πέριξ αυτού και τα οποία το ένα μετά το άλλο αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες και κάποια από αυτά καταδίκες για εστίες διαφθοράς».

«Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ταυτίζονται στην προσπάθεια να συγκαλύψουν όσα οδήγησαν τη χώρα στη κρίση και όσα έγιναν το 2012-2015», δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του .

Για τα πρακτικά του υπουργικού, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι είναι απόρρητα, ωστόσο υπάρχει διαδικασία για να αποχαρακτηριστούν. «Δεν θα υπήρχε πρόβλημα να δοθούν, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιτέθηκε επίσης στη ΝΔ για τη διαρροή σημειώσεων για τα μυστικά κονδύλια, υπογραμμίζοντας πως τροφοδοτεί μια συζήτηση που βλάπτει ευθέως τη χώρα και τα εθνικά συμφέροντα.

«Ήμασταν οι πρώτοι σε σχέση με τα μυστικά κονδύλια που θεσμοθέτησαν τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ, όσες προβοκάτσιες και να γίνουν δεν θα κάνουμε πίσω στην απόφαση μας για διαφάνεια», είπε.

«Ξόρκισε» δε για ακόμη μία φορά το σενάριο των πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας πως «κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στο μυαλό μας τις εκλογές έχουμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, έχουμε να ψηφίσουμε προϋπολογισμό έχουμε να εκκινήσουμε τη συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση».

Τέλος, υπογράμμισε πως το σημαντικό ζήτημα του υπουργικού συμβουλίου ήταν η δέσμευση που ζήτησε και πήρε ο πρωθυπουργός, και στην οποία δεσμεύτηκε σαφώς ο κ. Καμμένος, ότι δεν θα συμπλεύσουν σε πρόταση δυσπιστίας και δεν θα παίξουν το παιχνίδι της δεξιάς και ακροδεξιάς για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Αν σου άρεσε κάνε