Ο Τσίπρας ελπίζει μέχρι τις ευρωεκλογές για τις αλλαγές στο μεταναστευτικό

Ο Τσίπρας ελπίζει μέχρι τις ευρωεκλογές για τις αλλαγές στο μεταναστευτικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:09 Δημιουργία 20/09/18, 16:03

Στις συζητήσεις που έγιναν σήμερα στην άτυπη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια δήλωσης που έκανε μετά το πέρας της συνάντησης στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Όπως σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, «συμφωνήθηκε πλήρως η επιτάχυνση των διαδικασιών για αναβάθμιση της Frontex σε ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή» ενώ πρόσθεσε ότι «συμφωνήθηκε και η αναβάθμιση και ο εξευρωπαϊσμός της διαδικασίας ασύλου ώστε οι χώρες υποδοχής να μην αναλαμβάνουν όλο το βάρος».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «έθεσα την πρόταση για επιτάχυνση διαδικασιών για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. Ο μηχανισμός θα διανέμει τη βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη. Η πρόταση έγινε πλήρως αποδεκτή και ευελπιστούμε μέχρι τις ευρωεκλογές η ΕΕ να έχει κάνει το βήμα για την εμβάθυνση της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της».

Για το Brexit

Σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν σήμερα για το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως «πρέπει να κρατηθούν οι ισορροπίες για το Brexit. Πρέπει να δουλέψουμε το επόμενο διάστημα, ώστε να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις για τους πολίτες, την Ιρλανδία κλπ. Έχουμε ακόμα μέλλον μπροστά μας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Αν σου άρεσε κάνε