Και πάλι η ΝΔ κατά της κυβέρνησης με «όχημα» τον Βαξεβάνη

Και πάλι η ΝΔ κατά της κυβέρνησης με «όχημα» τον Βαξεβάνη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:29 Δημιουργία 03/09/18, 21:23

Καλά κρατεί η κόντρα της κυβέρνησης με τη ΝΔ για τα όσα ανέφερε στο χθεσινό φύλλο της η εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη, με αφορμή την τηλεοπτική αντιπαράθεση που είχε ο εκδότης με την αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σοφία Ζαχαράκη.

Σημειώνεται πως μιλώντας στο Epsilon, η κ. Ζαχαράκη συνομιλούσε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα όταν αναφέρθηκε στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, τονίζοντας ότι «ο Βαξεβάνης είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη». Αυτό έκανε τον δημοσιογράφο να παρέμβει τηλεφωνικά.

«Απαιτώ να ζητήσει συγγνώμη η κυρία Ζαχαράκη για το ψεύδος. Με συκοφαντεί έχοντας γνώση της απάντησής μου. Δεν έχω καταδικαστεί για καμία υπόθεση συκοφαντίας» τόνισε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος και εκδότης ενώ της ζήτησε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη επισημαίνοντας ότι για όλες τις υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί το όνομά του έχει αθωωθεί.

– K.B.:Ζητήστε συγγνώμη για όσα συκοφαντικά είπατε πως εχω καταδικαστεί
– Σ.Ζ.: Είχατε καταδικαστεί 8 μήνες με αναστολή.
– Κ.Β.: Στο εφετείο αθωώθηκα κυρία μου.
– Σ.Ζ.: Ναι αλλά είχατε καταδικαστεί
– Κ.Β: Στο Εφετείο αθωώθηκα, καταλαβαίνετε
– Κ.Ζ.: Ναι αλλά ειχατε καταδικαστεί

Ο Κώστας Βαξεβάνης αποφάσισε να καταθέσει μήνυση και αγωγή στη ΝΔ και την κ. Ζαχαράκη.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε το βράδυ ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τόσο τον εκδότη όσο και την κυβέρνηση.

Ειδικότερα, αναφέρει πως «σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ’ εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς.

Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα.

Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν» καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Αν σου άρεσε κάνε