Βερναρδάκης: Πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε πολλές από τις δεσμεύσεις της χώρας

Βερναρδάκης: Πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε πολλές από τις δεσμεύσεις της χώρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:28 Δημιουργία 20/08/18, 13:24

Πολλές από τις δεσμεύσεις της χώρας πρέπει να τις επαναδιαπραγματευτούμε -και αυτό θα γίνει- δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, λέγοντας ότι «όταν έχεις πολιτική αυτονομία, τα πάντα είναι αναστρέψιμα, δεν υπάρχουν θέσφατα».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» υπογράμμισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει στη σταδιακή άρση διάφορων καταναγκασμών. Θέλει περισσότερο χώρο και στήριξη από τις κοινωνικές δυνάμεις, είναι μία νέα πραγματικότητα που θα πρέπει να θέσουμε υπ' όψιν της κοινωνίας και των οργανωμένων δομών».

Ο κ. Βερναρδάκης ισχυρίστηκε ότι «από αυτή την τριετία βγαίνουμε σοφότεροι, ικανότεροι σε ιδέες και ανθρώπινο δυναμικό. Προφανώς, έχουμε κάθε λόγο από εδώ και πέρα να αισιοδοξούμε, ότι μπορεί η χώρα να πάει καλά. Η άρση της εποπτείας ανοίγει πολύ μεγάλο πεδίο για τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν στο εξής».

Επίσης, σχολιάζοντας τον πολιτικό χάρτη στην Ελλάδα κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο, ο κ. Βερναρδάκης σημείωσε ότι «η διάκριση προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων, Αριστεράς και Δεξιάς, δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει, είναι βασική διάκριση της ελληνικής κοινωνίας και των ευρωπαϊκών μετα-νεωτερικών κοινωνιών. Θα συνεχίσει να υπάρχει και ξαναγίνεται κύρια».

Αν σου άρεσε κάνε