Εκ νέου ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τη μη έκδοση του Καγιά

Εκ νέου ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τη μη έκδοση του Καγιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:09 Δημιουργία 05/08/18, 21:03

Εκ νέου ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πυροδότησε η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδώσει τον δημοσιογράφο Τουργκούτ Καγιά, με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, να καταλογίζει στην Ελλάδα πως προστατεύει τους τρομοκράτες.

«Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης της Ελλάδος για τη μη έκδοση του Τουργκούτ Καγιά στη χώρα μας, ο οποίος καταζητούνταν από την Ιντερμπόλ με ερυθρά αναγγελία και η δικαιοσύνη είχε αποφασίσει την έκδοση του, δείχνει την μη αλλαγή της παραδοσιακής αντίδρασης της ελληνικής πολιτικής τάξης στη χωρά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακσόι ο οποίος στη συνέχεια έκανε αναφορά μέχρι και στον Αμντουλάχ Οτζαλάν.

«Η Ελλάδα που στο παρελθόν προστάτευε τον τρομοκράτη Οτζαλάν, τώρα δίνει προστασία σε καταζητούμενους από τη χωρά μας και φτάνει στο σημείο να αγνοεί δικαστικές αποφάσεις για την έκδοση τους».

Κλείνοντας, ο Ακσόι, κάλεσε την Ελλάδα «να σεβαστεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και αναμένουμε να εφαρμόσει τα σύγχρονα δεδομένα της δικαιοσύνης».

Αν σου άρεσε κάνε