Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην παραίτηση Τόσκα

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην παραίτηση Τόσκα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:11 Δημιουργία 03/08/18, 20:04

Με αιχμηρό τρόπο περί καθυστέρησης σχολιάζει η αντιπολίτευση την παραίτηση του Νίκου Τόσκα απ' τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στον απόηχο της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Η ΝΔ αλλά και το Κίνημα Αλλαγής κλιμακώνουν την προσωπική επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού, ζητώντας εκ νέου την παραίτηση της κυβέρνησης.

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος και η κυβέρνησή του δεν έχουν το θάρρος να τις αναλάβουν, έντεκα ημέρες μετά την τραγωδία», σχολιάζει η ΝΔ μιλώντας για όψιμη αποδοχή της παραίτησης του κ. Τόσκα, κλιμακώνοντας την προσωπική επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού. Η Πειραιώς προσθέτει: «Η παραίτηση του κ. Τόσκα είναι πολύ λίγη και έρχεται πολύ αργά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

«Είναι πολύ αργά κύριε Τσίπρα. Η προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης και συνέχισε: «Η καθυστερημένη αποπομπή του κυρίου Τόσκα δεν πρόκειται, όμως, να ξεγελάσει κανένα. Αναλάβετε την πολιτική ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική και παραιτηθείτε». «Αν φυσικά έχετε φιλότιμο και τσίπα», καταλήγει.

Απ' την πλευρά του ΚΚΕ επισημαίνεται ότι: «Η παραίτηση του υπουργού της κυβέρνησης, που τα έκανε όλα καλά, στόχο έχει να εκτονώσει την αγανάκτηση του λαού, αλλά και να κρύψει τις πραγματικές αίτιες της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αν. Αττική». «Με αλλαγές προσώπων δεν επιλύονται τα προβλήματα από την έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και την υποχρηματοδότηση της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης», σημειώνει το κομμουνιστικό κόμμα.

Καυστικό και το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού. «Ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε. Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Απο τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι. #Τόσκας» σχολίασε μέσω Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Αν σου άρεσε κάνε