Νέα επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση, με αφορμή τον ΕΟΠΥΥ

Νέα επίθεση ΝΔ στην κυβέρνηση, με αφορμή τον ΕΟΠΥΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:18 Δημιουργία 02/08/18, 17:15

«Αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό ναυάγιο στο χώρο της Υγείας, αλλά και με μια από τις πιο δραματικές αποτυχίες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, βρίσκονται από 1η Αυγούστου εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ασθενείς πολίτες σε όλη τη χώρα» υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, μέσω του τομεάρχης Υγείας Βασίλη Οικονόμου και του αναπληρωτή τομεάρχη Ιάσονα Φωτήλα.

Όπως αναφέρουν, «η πολυδιαφημισμένη -αλλά πολυδάπανη, παντελώς πρόχειρη και αποσπασματική- "νέα" Πρωτοβάθμια Υγεία που δρομολογεί το υπουργείο Υγείας, μετά το φιάσκο με τις ελάχιστες έως ανύπαρκτες και υποστελεχωμένες ΤΟΜΥ, περνά τώρα στο επόμενο στάδιο: Με ανακοίνωση του ο ΕΟΠΥΥ, κατήγγειλε χθες τις 1.950 συμβάσεις με ιδιώτες παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους, που μέχρι τώρα εξυπηρετούσαν ανελλιπώς τους ασφαλισμένους, και έθεσε σε ισχύ πλέον νέες συμβάσεις με τους αόρατους οικογενειακούς γιατρούς της "μεταρρύθμισης", προκαλώντας υγειονομικό χάος στη χώρα και σκορπίζοντας ανασφάλεια και σύγχυση σε ασφαλισμένους, ασθενείς και επαγγελματίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Σύμφωνα με τους κ. Οικονόμου και Φωτήλα, «οι στρεβλώσεις και οι εγκληματικοί πειραματισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στον χώρο της Υγείας θα καταργηθούν άμεσα από τη μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Με υπευθυνότητα, γνώση και ξεκάθαρο πρόγραμμα, θα προχωρήσουμε τάχιστα και αποφασιστικά στην ανάδειξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε κεντρικό πυλώνα της πολιτικής υγείας, προς όφελος όλων των πολιτών της πατρίδας μας».

Αν σου άρεσε κάνε