Βαρύ «κατηγορώ» Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Θα σας καθίσω στο σκαμνί»

Βαρύ «κατηγορώ» Σαμαρά κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Θα σας καθίσω στο σκαμνί»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:14 Δημιουργία 18/05/18, 17:09

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, ως «μοιραίους ανθρώπους», που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του περί «σκευωρίας» όσον αφορά την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε σφοδρή κριτική στην Αριστερά για τους χειρισμούς της ως προς μία σειρά από ακανθώδη ζητήματα, όπως για την πορεία της οικονομίας, το μεταναστευτικό, το «Σκοπιανό» και στην ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας.

«Οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί! Το χρωστάω, στον Ελληνικό λαό, στην παράταξή μου και ασφαλώς, στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου…», είπε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξω την αθωότητά μου, είναι η δική σας παραπομπή. Αυτός είναι ο δρόμος ο ευθύς… Όπως λέτε κι εσείς: Αυτό είναι δίκαιο και θα γίνει Πράξη! Και σας ευχαριστώ, που μου το κάνατε πολύ πιο εύκολο…».

«Θα πρέπει να ξέρει ο αρχηγός σας: άλλο καιροσκόπος - άλλο ηγέτης! Άλλο αυτός που καβαλάει το κύμα, κι όπου τον βγάλει… Κι άλλο αυτός που «δαμάζει» το κύμα κι αν χρειαστεί, κολυμπάει και κόντρα στο κύμα!», τόνισε.

«Θα κλείσω με μια συμβουλή: Βγείτε από την αυταπάτη ότι η σκευωρία εναντίον μας μπορεί, τάχα, να σας «διασώσει». Δεν μπορεί! Θα σας χαντακώσει», δήλωσε.

«Είχα προειδοποιήσει να μην συμβεί το «ατύχημα», να μη γίνετε εσείς οι «μοιραίοι άνθρωποι» για αυτή τη χώρα. Δυστυχώς έγινε! Η χώρα, ωστόσο, θα μπορέσει να επιβιώσει και μετά από σας, και παρά τις αυταπάτες σας, παρά το διχασμό που προσπαθείτε να επιβάλετε, παρ’ όλα τα ψέματα που είπατε και τις καταστροφές που της προκαλέσατε. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πια τι γίνεται…. Γι’ αυτό κι εγώ είμαι αισιόδοξος! Αλλά αισιόδοξος για μιαν άλλη Ελλάδα! Εσείς κοιτάξτε στον καθρέφτη σας κι αναρωτηθείτε: Αν πρέπει να ντρέπεστε, ή να ανησυχείτε…Ή, μήπως, και τα δύο;», διερωτήθηκε.

Αν σου άρεσε κάνε