ÌÏÓ×ÁÔÏ-ÔÁ ÍÅÁ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÇÓ ÍÄ ÓÔÇ ÐÅÉÑÁÉÙÓ.(EUROKINISSI-ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Το παρασκήνιο διαγραφής Αντώναρου-Προανακριτική για «υπόθεση Καμμένου» θέλει η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 12/02/18, 07:00
Του Γιάννη Σαραντάκου

Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, εντός και εκτός ΝΔ, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί παιχνίδια με την τιμή και την υπόληψη στελεχών του κόμματός του, αποτελεί η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει με συνοπτικές διαδικασίες τον Βαγγέλη Αντώναρο, μετά τα επιθετικά - στα όρια της ύβρης- σχόλια του τελευταίαυ κατά του Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «xrimaonline.gr» , ο πρόεδρος της ΝΔ οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση το μεσημέρι του Σαββάτου, ύστερα από την ανάρτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στην ιστοσελίδα του στο Facebook, στην οποία χαρακτήριζε τον αντιπρόεδρο του κόμματος ως «μουσαφίρη» και «σεξιστή».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν επικοινώνησε με τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αν κι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τους στενούς του συνεργάτες, ωστόσο δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται, καθώς ο ίδιος είχε συστήσει στον πρώην συνεργάτη του να κρατά χαμηλούς τόνους στα σχόλια του, διότι αφενός δεν έπρεπε να «να παίζει με την φωτιά» κι αφετέρου καθώς εξέθετε τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο κ. Αντώναρος, ωστόσο, συνέχισε την «πολεμική» του κατά της ΝΔ , γεγονός που προκαλούσε πολλά και εύλογα ερωτηματικά. Γαλάζια στελέχη, πάντως, σημειώνουν πως ο ίδιος τον τελευταίο καιρό είχε αραιώσει τις επισκέψεις του στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ενώ σε όσα πολιτικά ραντεβού έκανε κοντά στην οικία του σε προάστιο των Αθηνών, απέφευγε τις αναφορές στον κ. Καραμανλή.

Το γεγονός, πάντως, ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε λάβει αποστάσεις από την επιχειρηματολογία Αντώναρου επιβεβαιώθηκε από τις δηλώσεις, που έκαναν λίγες ώρες μετά τη διαγραφή δύο πολιτικοί φίλοι του κ. Καραμανλή. Ο κ. Ρουσόπουλος επεσήμανε την ανάγκη η παράταξη να αντιμετωπίσει συντεταγμένα την επίθεση, που δέχεται από την κυβέρνηση, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σάκης Ιωαννίδης τόνισε ότι «στηρίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο κ. Καραμανλής έσπευσε το μεσημέρι της Παρασκευής να στηρίξει πλήρως τις επισημάνσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την απόφαση και την διαδικασία που προηγήθηκε σχετικά με την προμήθεια των εμβολίων κατά της γρίπης το 2008.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συγκαλεί αύριο την ΚΟ της ΝΔ, δεν εμπλέκει τον κ. Καραμανλή στην προσπάθεια συντήρησης ενός κλίματος «λάσπης» κατά του κόμματος, ωστόσο στενοί του συνεργάτες τονίζουν ότι υπάρχουν πρόσωπα, που δεν αντιμετωπίζουν θετικά τη δημοσκοπική πρωτιά της παράταξης και τη διεύρυνση της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να καταστήσει σαφές ότι το κόμμα δέχεται «έναν λυσσαλέο πόλεμο από το καθεστώς που φεύγει» και πως «αυτή την ώρα απαιτείται ενότητα, συντονισμός δράσης και αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα , προκειμένου να υπάρξει αποστομωτική απάντηση στους σκευωρούς».

Τέλος, η ΝΔ θα πει «ναι» στη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis , θα ζητήσει όμως να ισχύσει το ίδιο και για την υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία. «Δεν μπορεί να υπάρξουν δυο μέτρα και δυο σταθμά«, είχε εξηγήσει ο πρόεδρος της ΝΔ και δεν αποκλείεται να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση εκείνη που θα αναδείξει το σχετικό αίτημα (υπογεγραμμένο από 30 βουλευτές ) για την πραγματοποίηση της συζήτησης σχετικά με την δεύτερη Προανακριτική Επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ θα περιμένει να δει πρώτα τις πρωτοβουλίες του κ. Τσίπρα και στη συνέχεια θα κάνει τις δικές της κοινοβουλευτικές κινήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε