kammenos-voutsis-parelaseis

Μπρα-ντε-φερ Μαξίμου-ΝΔ για τις αριστερές «κορώνες» Γαβρόγλου-Βούτση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 09/08/17, 18:26
Της Βούλας Μαλαίνου

Το «αφήγημα» της ανάπτυξης «μπάζει» από παντού, οι πρώτες «αρρυθμίες» στην κυβερνητική πλειοψηφία έχουν «δειλά-δειλά» σημειωθεί, η «καυτή» γ΄ αξιολόγηση είναι ante portas και στο Μέγαρο Μαξίμου, κρατώντας τη «σημαία» του «ηθικού πλεονεκτήματος», διατηρούν ψηλά τον σάλο με τις ανατροπές Γαβρόγλου στην Παιδεία και το γενικότερο «πνεύμα» Βούτση ως προς τρίπτυχο «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια».

Τα αίματα εν μέσω θέρους έχουν ανάψει στην εγχώρια πολιτική σκηνή και αν πράγματι, οι κόντρες των ημερών είναι «σκηνές» από το άμεσο μέλλον, τότε το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται πιο θερμό από το καλοκαίρι. Σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει στήσει στη γωνία τον υπουργό Παιδείας για την κατάργηση της αριστείας και της έπαρσης της σημαίας στα σχολεία, καθώς και για την εξαγορά της στρατιωτικής της του θητείας, όμως εκείνος εξακολουθεί να προκαλεί στις δηλώσεις του με το «άλλοθι» της αριστερής συνείδησης. Μία από τα ίδια και με τις «κορώνες» του προέδρου της Βουλής, οι οποίες όμως στάθηκαν η αφορμή για να αναδειχτούν περαιτέρω οι… ενδοκυβερνητικές γκρίνιες.

Πάντως, αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι η «ρητορική» κυβερνώντων και «συντρόφων» κινείται στη «γραμμή» Τσίπρα «η άβυσσος που μας χωρίζει με τη ΝΔ». Θέτουν τις διαχωριστικές γραμμές με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και έτσι έχουν ήδη δημιουργήσει το βασικό «αφήγημα» για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατη συντηρητική, ούτε η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, για την οποία όλοι πρέπει να εργαζόμαστε και να έχουμε ένα όραμα, να είναι του Πατρίς θρησκεία οικογένεια και του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών», τόνισε ο κ. Βούτσης σε πρωινές του δηλώσεις και συνέχισε: «δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί» και παρατήρησε: «Στην Ελλάδα η Ορθοδοξία αφορά το 90% του πληθυσμού. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους λαούς παγκοσμίως σε σχέση με θρησκευτικές δοξασίες. Αλίμονο, όμως, δεν είμαστε ούτε ταλιμπάν, ούτε φονταμενταλιστές».

«Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι το ιδιαίτερο. Δεν γεννιέται κανείς και πεθαίνει στο πλαίσιο ενός λαού ή εθνότητας και με το θρησκευτικό συναίσθημα αποτυπωμένο πάνω του. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό Ορθόδοξο κράτος, ούτε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας», είπε.

Και έριξε και την επόμενη «βόμβα», που ήταν μάλλον «μεγατόνων», ώστε να αντιδράσει ακόμα και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος δεν έβγαλε άχνα ούτε καν για την κατάργηση της έπαρσης της σημαίας.

«Δεν είναι ό,τι το καλύτερο και δεν είναι τυχαίο ότι δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη», επεσήμανε.

Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία για την αντιμετώπιση μελών του Ρουβίκωνα που έκαναν παρέμβαση στη Βουλή ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι έγινε ακριβώς ότι είχε συμβεί και στο παρελθόν. Δηλαδή συνελήφθησαν τα άτομα, καταγράφηκαν τα στοιχεία τους και διασταυρώθηκαν.

Απαντώντας η ΝΔ, κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με το γραφείο Τύπου της Πειραιώς να υπογραμμίζει ότι  περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας».

 «Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Στην αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με δική του ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας».

«Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο... γενικό χαμό, έντονη ήταν και η αντίδραση του κυβερνητικού εταίρου. «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων», σημείωσε στο Twitter ο Πάνος Καμμένος.

 

Αν σου άρεσε κάνε