Εκτός εκλογικού αγώνα ο Σπύρος Πνευματικός - Εάν εκλεγεί θα παραδώσει την έδρα

Εκτός εκλογικού αγώνα ο Σπύρος Πνευματικός - Εάν εκλεγεί θα παραδώσει την έδρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:41 Δημιουργία 09/06/23, 13:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας έθεσε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης τον Σπύρο Πνευματικό, μετά από τις δηλώσεις του υποψήφιου για τους ασθενείς με καρκίνο σε τελικό στάδιο.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Αιδηψό ανακοίνωσε ότι «ο Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (όχι από τα ψηφοδέλτια, έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα εαν εκλεγεί».

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Με τον υποψήφιο βουλευτή είχε νέα επικοινωνία σήμερα Πέμπτη, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης ο οποίος και του ζήτησε να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ανάλογη επικοινωνία του κ. Μαρινάκη υπήρξε και χθες μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Πνευματικού, με τον τελευταίο να αναγκάζεται σε διευκρινιστική δήλωση, ζητώντας συγγνώμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πνευματικός δήλωσε χθες πως «για ένα καρκινοπαθή τελικού σταδίου πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται».

Να σημειωθεί ότι καθώς έχουν ήδη εγκριθεί οι υποψηφιότητες από τον Άρειο Πάγο πρακτικά δεν μπορεί ο κ. Πνευματικός να διαγραφεί από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Αν εκλεγεί ο κ. Πνευματικός θα παραιτηθεί.

Σε ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα, ο ίδιος ο Σπύρος Πνευματικός έγραψε πως τα λεγόμενά του σε συνέντευξη «δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας».

«...σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα».

Ζήτησε δε, «ειλικρινά συγγνώμη» από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά.

Την αποπομπή του Σπύρου Πνευματικού σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας: «Too little too late. Τον έθεσε εκτός γιατί φανέρωσε την κρυφή του ατζέντα κι αφού ζήτησα την αποπομπή του απο χθες και κάναμε αυτή την έκτακτη συνέντευξη Τύπου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε