Κουτσούμπας: «Στο ΚΚΕ θεωρούμε ότι τα άλλα κόμματα δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση»

Κουτσούμπας: «Στο ΚΚΕ θεωρούμε ότι τα άλλα κόμματα δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:02 Δημιουργία 08/06/23, 14:53
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στο δίλημμα των εκλογών και στην ανάγκη να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την επίσκεψη του, στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

«Το δίλημμα σε αυτές τις εκλογές, επειδή ο ελληνικός λαός τοποθετήθηκε στις 21 Μαΐου, δεν είναι η σταθερότητα της κυβέρνησης. Νέα κυβέρνηση θα βγει και προφανώς θα είναι και αυτοδύναμη, αλλά και αυτοδύναμη να μην είναι θα είναι σταθερή, θα είναι η ΝΔ, όπως όλα δείχνουν, δεν καλύπτεται αυτή η διαφορά», είπε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας και συνέχισε: «Άρα, εμείς αυτό που βάζουμε και σ’ εσάς να σκεφτείτε και σε όλο τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, είναι τι αντιπολίτευση θα υπάρχει. Εμείς θεωρούμε ότι τα άλλα κόμματα δεν μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση σε μια τέτοια κυβέρνηση, που θα πάρει αυτά τα μέτρα, τα οποία εμείς "από χέρι" τα θεωρούμε αντιλαϊκά».

Ο κ. Κουτσούμπας ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από στελέχη της εταιρείας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το έργο, τις δράσεις της Pfizer και τα κοινά προγράμματα με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια της πόλης, εξηγώντας πως στο Κέντρο, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο του 2020 κατά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, απασχολούνται σήμερα 480 άτομα και συνολικά στην εταιρεία, στη Θεσσαλονίκη, περισσότερα από εννιακόσια.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε στη συνέχεια και με εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας, τους οποίους συνεχάρη για το έργο που παράγουν σε μια καινοτόμα και σύγχρονη εταιρεία στον χώρο της υγείας και του φαρμάκου, αγαθά που, όπως είπε, δεν μπορεί να απολαύσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας. «Προσφέρετε καινοτόμες υπηρεσίες, δημιουργείτε, αναπτύσσετε καινοτόμα εργαλεία για την υγεία, για το φάρμακο και, δυστυχώς, δεν μπορεί να το απολαύσει έτσι όπως θα έπρεπε ο ελληνικός λαός, οι λαϊκές οικογένειες γιατί ακριβώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Τόνισε ότι υπάρχουν ελλείψεις και φαρμάκων και παρά πολλών γιατρών και νοσηλευτών σε νοσοκομεία και σε κέντρα υγείας και καταλόγισε ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά μέχρι σήμερα, που «δεν έλυσαν το πρόβλημα», ακόμη και με την αφορμή της πανδημίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα «να θρηνούμε θύματα». Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην περίπτωση της γυναίκας από την Κω και στη 19χρονη έγκυο από τη Νέα Μάκρη, που έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους, λόγω αδυναμιών του συστήματος υγείας και πρόσθεσε: «Βλέπετε την αντίφαση. Στον 21ο αιώνα, που ζούμε, υπάρχει μεγάλη τεχνολογική επιστημονική επανάσταση, τεχνητή νοημοσύνη, τα βλέπουμε και θα δούμε κι άλλα στο μέλλον. Και δεν μπορεί να προληφθεί αυτό το απλό ζήτημα, ένα ασθενοφόρο να μεταφέρει τον ασθενή εκεί που πάει, το φάρμακο να μην είναι εμπόρευμα αλλά να είναι για όλους κοινό, προσβάσιμο και επαρκές για όλο τον πληθυσμό».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι όλα αυτά «οφείλονται και σε στρατηγική των κομμάτων», κυρίως όσων κυβέρνησαν (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), όπως επίσης και οι πλειστηριασμοί και οι φόροι για την πρώτη κατοικία και μια σειρά από αντιλαϊκά μέτρα, καθώς, όπως είπε, «έχουν συμφωνήσει στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ», τα οποία σημαίνουν «νέα λιτότητα και έξαρση της ακρίβειας».

Υπογράμμισε δε, ότι το ΚΚΕ, όπως έκανε και στο προηγούμενο διάστημα, θα συνεχίσει να προβάλει δυναμικά τα αιτήματα των εργαζομένων και στη Βουλή και στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες και κάλεσε τους εργαζόμενους να το στηρίξουν στις προσεχείς εκλογές. Τους προέτρεψε να μην επιλέξουν την απόχη, η οποία με το υπάρχοντα «άδικο εκλογικό νόμο», ενισχύει το πρώτο κόμμα, αφαιρώντας έδρες από τα υπόλοιπα και τους συνέστησε να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ και να του δώσουν περισσότερους βουλευτές.

Αν σου άρεσε κάνε