Κωνσταντοπούλου: «Δεν θα πάει χαμένη η ψήφος στην Πλεύση Ελευθερίας»

Κωνσταντοπούλου: «Δεν θα πάει χαμένη η ψήφος στην Πλεύση Ελευθερίας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:20 Δημιουργία 07/06/23, 21:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το γεγονός ότι η Πλεύση Ελευθερίας ότι δεν έχει σχέση με το σύστημα ούτε και θα είναι ποτέ συστημικό κόμμα, τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Μιλώντας στο Mega η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τους κυρίους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξης Τσίπρα ως εκπροσώπους του συστήματος και επανέλαβε τη διαπίστωσή της ότι η Νέα Δημοκρατία συγκράτησε δυνάμεις, είναι απολύτως συνδεδεμένο με το γεγονός ότι δεν είχε ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντί της.

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας άσκησε κριτική και προς το ΚΚΕ. Παρ' ότι τιμά, όπως διευκρίνισε, τον κόσμο που κάνει τη συγκεκριμένη πολιτική επιλογή, εν τούτοις, προσέθεσε, το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια στη Βουλή και θα έπρεπε να είχε κάνει περισσότερα πράγματα στο διάστημα αυτό. «Σημασία έχει να είσαι στη Βουλή και να σταματάς πράγματα», συμπλήρωσε.

Εξαίροντας τη σημασία της συμμετοχής στις εκλογές, τόνισε ότι η μόνη ψήφος, η οποία αποκλείεται να είναι χαμένη, είναι αυτή στην Πλεύση Ελευθερίας. «Είτε με αυτοδυναμία, είτε χωρίς αυτοδυναμία, θα είμαστε απέναντι σε κάθε τι που είναι αντισυνταγματικό, αντικοινωνικό», υποσχέθηκε ακόμη.

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός», δήλωσε επιπλέον, η κυρία Κωνσταντοπούλου αλλά ξεκαθάρισε πως με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης εκλογικής Κυριακής, σήμερα δεν υπάρχει σχέδιο να εγκαταλείψει την πολιτική.

«Σε κάθε περίπτωση, η Πλεύση Ελευθερίας είναι ένα αμεσοδημοκρατικό κίνημα», όπως είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Στο ερώτημα εάν η Πλεύση Ελευθερίας παίρνει θέση υπέρ ή κατά του ευρώ, απάντησε πως δεν μπαίνει σε τέτοια ανεπίκαιρα διλήμματα. «Εγώ είμαι πάντοτε με τη λαϊκή εντολή και είμαι απέναντι σε όποιον την παραβιάζει», τόνισε.

Ενώ σε επόμενο ερώτημα, εάν είναι υπέρ ή κατά του φράκτη στον Έβρο, αντέτεινε πως «δεν χρειάζονται ούτε φράκτες ούτε τυμπανοκρουσίες». Εξειδικεύοντας στη συνέχεια την απάντησή της, ανέφερε πως υπάρχουν θεσμοί και διαδικασίες. «Η επιλογή δεν μπορεί να είναι, πυροβολούμε, πετάμε στη θάλασσα ή χτίζουμε τείχος», υποστήριξε.

«Αντιθέτως», επέμεινε, «πρέπει να εξετάζονται όλες οι αιτήσεις εισόδου στη χώρα και όσοι δεν δικαιούνται προστασίας, να απελαύνονται». Στο σημείο αυτό, τέλος, επέκρινε τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ότι κρατούσαν στη χώρα μας ανθρώπους που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πέρασμα για τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες.

Αν σου άρεσε κάνε