Σταϊκούρας: «Δεν υπάρχει φορολογική λεηλασία - Ο κ. Τσίπρας θυμάται το 2015-2019»

Σταϊκούρας: «Δεν υπάρχει φορολογική λεηλασία - Ο κ. Τσίπρας θυμάται το 2015-2019»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:30 Δημιουργία 06/06/23, 21:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Δεν υπάρχει φορολογική λεηλασία, ο κ. Τσίπρας μάλλον θυμάται την περίοδο 2015 -2019 που κυβερνούσε ο ίδιος» ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο κ. Χρήστος Σταικούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η κυβέρνηση μείωσε την τελευταία τετραετία φόρους ύψους 7 δισ. ευρώ. Τα αυξημένα φορολογικά έσοδα του 2022, τα απέδωσε στην υψηλότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις εκτιμήσεις, στην μείωση της φορο-διαφυγής λόγω της αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, στον τουρισμό αλλά και στην ακρίβεια, για την οποία ωστόσο διευκρίνισε ότι είχε συνεισφορά στο 1/5 της αύξησης των φορολογικών εσόδων.

Ο κ. Σταικούρας ανέφερε ότι τα έσοδα μοιράστηκαν με δίκαιο τρόπο στην κοινωνία, μέσω της μονιμοποίησης κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, της μονιμοποίησης μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, της αύξησης με μόνιμο τρόπο των συντάξεων, της ενίσχυσης όσων δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά και της αύξησης των απολαβών των γιατρών.

Αναφερόμενος στην φορολόγηση των εταιρειών ενέργειας, τόνισε ότι το 2022 και το 2023 εισπράχθηκαν από 5,3 δις ευρώ από τη φορολόγηση των εταιρειών παραγωγής ενέργειας αλλά και τη φορολόγιηση με 33% των υπερκερδών των εταιρειών πετρελαιοειδών.

Διευκρίνισε ότι τα 4,7 δισ. ευρώ έχουν ήδη εισπραχθεί. Τα 600 εκατ. των διυλιστηρίων δεν έχουν εισπραχθεί γιατί δεν έχουν γίνει υποβληθεί ακόμη οι φορολογικές δηλώσεις των νομικών προσώπων.

«Οι πολιτικές αυτές δεν υπήρχαν πριν από κάποιους μήνες» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας ο οποίος παραδέχτηκε ότι «υπάρχει φτώχεια στην Ελλάδα και οικονομικές ανισότητες».

Αν σου άρεσε κάνε