Ούτε βήμα πίσω από την Τσαπανίδου για τη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων

Ούτε βήμα πίσω από την Τσαπανίδου για τη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:31 Δημιουργία 31/05/23, 15:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σταθερή στην άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων εμφανίστηκε με δήλωσή της η εκπρόσωπος του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πρωινή δήλωσή της.

Η εκλεγείσα βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι αυτό το μέτρο εφαρμόστηκε σε όλη την Ευρώπη ενώ αντίθετα, όπως σημειώνει στη δήλωσή της, «στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης η κυρία Πόπη Τσαπανίδου είχε προαναγγείλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες 50 ημέρες αν ο λαός τον επιλέξει στις εκλογές του Ιουνίου θα προχωρήσει σε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων χωρίς να διαψεύδει την παρατήρηση του παριστάμενου Άκη Σκέρτσου ότι ένα τέτοιο μέτρο θα σημαίνει φορολόγηση 3,5 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Η νέα δήλωση της κυρίας Τσαπανίδου για την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων έχει ως εξής:

«Το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια. Το μέσο νοικοκυριό όμως δε μπορούσε να βγάλει το μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος. Σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών. Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ . Αυτή είναι η αισχροκέρδεια του κ. Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να στηρίξει τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η ΝΔ υπόσχεται διεύρυνση της λεηλασίας του εισοδήματος και της περιουσίας μισθωτών και μικρομεσαίων και φοροασυλία στους λίγους και ισχυρούς φίλους της. Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα της κάλπης στις 25 Ιούνη».

Αν σου άρεσε κάνε