Ανδρουλάκης: «Υπάρχει κίνδυνος

Ανδρουλάκης: «Υπάρχει κίνδυνος "παντοκρατορίας" της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:37 Δημιουργία 29/05/23, 17:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας αλλά "παντοκρατορίας" της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για τη στρατηγική του κόμματος προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης «εισπνέοντας» ενωτικό αέρα από το σύνολο των στελεχών, έστειλε το μήνυμα για την ανάπτυξη μετριοπαθούς λόγου, χωρίς... ίχνος αλαζονείας ή αδικαιολόγητης έπαρσης από το αποτέλεσμα των προηγούμενων εθνικών εκλογών, ενώ προσδιόρισε τους στόχους και τους ρόλους του καθενός και της καθεμιάς μέχρι τις 25 Ιούνη. Ζήτησε -και έδωσε έμφαση σε αυτό- «να αναστρέψουμε το φόβο που καλλιεργεί η Νέα Δημοκρατία κραδαίνοντας το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας και να απευθυνθούμε σε όλους τους πολίτες εξηγώντας ότι «ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει τη συνθήκη της... παντοκρατορίας, στην κάλπη και την επόμενη μέρα».

Η συζήτηση εξελίχθηκε με την αναζήτηση πειστικών επιχειρημάτων για το «μονομέτωπο αγώνα» εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και τροφοδοτήθηκε στη συνέχεια από την επισήμανση του κ. Πέτρου Ευθυμίου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε μια διαμάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ για την κεντροαριστερά. «Πρέπει να απευθυνθούμε σε όλους τους πολίτες και τις τάσεις της κεντροαριστεράς με συγκροτημένο τρόπο, ώστε να αισθανθούν ότι θέλουμε ακι μπορούμε να τους εκπροσωπήσουμε», τόνισε ο κ. Θόδωρος Μαργαρίτης, ενώ ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανέδειξε την ανάγκη προσέγγισης των πολιτών με τις προτάσεις του κόμματος που αφορούν στα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας, του εισοδήματος και των κοινωνικών ανισοτήτων που βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

Για το σύνθημα «αλλαγή, με ασφάλεια», που ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η «γραμμή» ήταν ότι οφείλουν να το υπηρετήσουν ενημερώνοντας τους πολίτες ότι αντανακλά την προγραμματική δέσμη προτάσεων της Χαριλάου Τρικούπη υπέρ των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, χωρίς όμως «πειράματα» και «βερμπαλισμούς».

«Προγραμματικά και θετικά» επέμεινε και στη δευτερολογία του ο κ. Ανδρουλάκης έχοντας ήδη ακούσει τις απόψεις και τις εισηγήσεις αρκετών στελεχών του Πολιτικού Συμβουλίου. Εκτός από τους κ.κ. Μαργαρίτη, Ευθυμίου, Παπανδρέου πήρε το λόγο ο κ. Χάρης Καστανίδης προσανατολίζοντας τη συζήτηση και στην ατζέντα της επόμενης μέρας με φόντο το πλάνο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για αλλαγές στο Σύνταγμα. Η κυρία Τόνια Αντωνίου παρότρυνε τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση «να βγούμε στις γειτονιές και στις πλατείες», εξηγώντας ότι χρειάζεται η όσο το δυνατόν καλύτερη κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ για να αξιοποιήσουν το θετικό momentum. Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος περιέγραψε τους κρίσιμους «σταθμούς» της μάχης και τις δυνατότητες της «επίθεσης με την προγραμματική επάρκεια που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ».

Το βασικό «στοίχημα» του ΠΑΣΟΚ αφορά εφεξής στη διεύρυνση της κοινωνικής του επιρροής και εκλογικής δύναμης κυρίως στο λεκανοπέδιο Αττικής- κατά τη συνεδρίαση αφιέρωσαν βέβαια πολύ χρόνο για να καταλήξουν στις προτεραιότητες του σχεδιασμού που αφορά στην εκστρατεία και στην Α’ Θεσσαλονίκης, στην Κεντρική Μακεδονία γενικότερα και όπου το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του. Το ενδιαφέρον στοιχείο πάντως είναι ότι τόσο ο κ. Ανδρουλάκης όσο και τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου έκαναν αισιόδοξες προβλέψεις για τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ σε αρκετές περιοχές, όπως στην Κρήτη και στην Δυτική Ελλάδα.

Μέσα στις επόμενες μέρες προγραμματίζουν ειδική εκδήλωση για τη Νέα Γενιά, προκειμένου να κρατήσουν το νήμα της σχέσης που άρχισαν να οικοδομούν προς της πρώτης κάλπης. Ο κ. Ανδρουλάκης πάντως υπογράμμισε ότι με καθαρό μήνυμα πρέπει να απευθυνθούν και προς τις μεγαλύτερες ηλικίες- ειδικά προς τους πασοκογενείς ψηφοφόρους που στράφηκαν στη ΝΔ από το φόβο «επιστροφής» του ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν το φινάλε της συνεδρίασης ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε και στο ερώτημα για το αν η Χαριλάου Τρικούπη θα ακολουθήσει την τακτική της Κουμουνδούρου να έχει στα χέρια της την απόφαση και τον συντονισμό των τηλεοπτικών εμφανίσεων των στελεχών της. «Όχι δεν πρόκειται να υπάρξουν παρεμβάσεις τύπου Τσίπρα», λέγεται ότι απάντησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας σε «τίτλους» τη στρατηγική στόχευση του κόμματος. Στη συνεδρίαση -την πρώτη μετά τις εκλογές και εν’ όψει της τελικής αναμέτρησης- συμμετείχαν εκτός από τον Γραμματέα της ΚΕ, Ανδρέα Σπυρόπουλο, σχεδόν όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, μεταξύ αυτών και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Αν σου άρεσε κάνε