Κουτσούμπας: «Κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ η μη στήριξη οποιασδήποτε αντιλαϊκής κυβέρνησης»

Κουτσούμπας: «Κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ η μη στήριξη οποιασδήποτε αντιλαϊκής κυβέρνησης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:02 Δημιουργία 26/04/23, 12:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ «και με κριτήριο ψήφου ότι δεν θα στηρίξει ούτε θα δείξει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση».

«Το ΚΚΕ θα είναι και μέσα στο κοινοβούλιο και μέσα στον λαό και θα πρωταγωνιστεί στους αγώνες του, εμείς θέλουμε να παλεύουμε με τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε, μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι «θα έχουμε προδώσει τον λαό και τους αγώνες του αν στηρίξουμε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα κάνει, μεταξύ άλλων, πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών και θα συνεχίσει τη φοροληστεία σε βάρος του λαού που πληρώνει το 95% των φόρων και μόλις το 5% το κεφάλαιο». Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν λέει άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά.

Χαρακτήρισε «μούφα» τη «δήθεν προοδευτική κυβέρνηση» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι αντικειμενικά - βάσει των προγραμμάτων, θέσεων και της πρακτικής τους - υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικών συνεργασιών μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διότι έχουν στρατηγική σύμπλευση στα βασικά ζητήματα, «όπως άλλωστε έχουν πει δημόσια ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου». Είπε, ακόμα, ότι «η δήθεν «προοδευτική κυβέρνηση» του κ. Τσίπρα είναι μούφα και βάσει της εμπειρίας από την προηγούμενη 4ετία του κ. Τσίπρα, που "θα άλλαζε τα πάντα, δεν θα έφερνε μνημόνια και διάφορες υποσχέσεις προεκλογικά" και στη συνέχεια, ήταν η χειρότερη κυβέρνηση και το χειρότερο μνημόνιο όλων των εποχών που έφερε».

Για τις εξελίξεις με το «κόμμα Κασιδιάρη» ο οποίος ανακοίνωσε κάθοδο στις εκλογές με πρόεδρο του καθηγητή, στρατιωτικό εκπαιδευτή της Σχολής Ευελπίδων, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ο φασισμός είναι γέννημα - θρέμμα του συστήματος και αξιοποιείται κατά πώς πάνε τα πράγματα». Υπογράμμισε ότι «το γνήσια αντιφασιστικό μέτωπο είναι μέσα στον λαό και στη νεολαία που πρέπει να μαθαίνει από τα μικρά της χρόνια για τα εγκλήματα του φασισμού κατά της ανθρωπότητας». Επιπλέον, επισήμανε τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που «ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει η καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και της ηγεσίας της».

Ο κ. Κουτσούμπας, είπε, ακόμα, ότι «πρώτα-πρώτα ο ελληνικός λαός, αλλά και τα πολιτικά κόμματα πρέπει, πολιτικά, να βγάλουν ορισμένα συμπεράσματα. Πως είναι δυνατόν ένας καθηγητής που εκπαιδεύει τους Έλληνες Ευέλπιδες που θα κληθούν να υπηρετήσουν την πατρίδα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να συντάσσεται, προφανώς και ο ίδιος ιδεολογικά με τον φασισμό, τον ναζισμό, με μια εγκληματική οργάνωση, με ένα καταδικασμένο ναζί εγκληματία».

Σχετικά με τον φράχτη στον Έβρο, ο κ. Κουτσούμπας, κατήγγειλε, καταρχήν «αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα και συνεχίζουν, όπως με την απόφαση του Δουβλίνου και την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας την οποία συντηρεί η ελληνική κυβέρνηση και η οποία δημιουργεί το προσφυγικό κύμα και την πίεση από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα».

Για το ντιμπέιτ ανέφερε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι «να γίνει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς» και πρόσθεσε ότι «είναι κωμικό να αλλάζει ένα κόμμα στάση ανάλογα με τα εκλογικά του ποσοστά», σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε μικρό ποσοστό ζητούσε ντιμπέιτ όλων και τώρα ζητά ντιμπέιτ δύο αρχηγών».

Ερωτηθείς για ζητήματα σχετικά με δικαιώματα, μεταξύ αυτών και το γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών «για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ λέει "ναι" και το ΚΚΕ "όχι"» είπε ότι το ΚΚΕ έχει θέση για όλα αυτά και «ούτε λέει «όχι», ούτε λέει «ναι», αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά εμπαίζει όλους τους συναθρώπους μας και αυτούς που έχουν ένα συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό που είναι δικαίωμά τους. Και το ΚΚΕ είναι ενάντια στο ρατσισμό, στην αποξένωση, στην καταπίεση και στις διακρίσεις».

Σχετικά με το γάμο είπε ότι «εμείς μιλάμε για ισότιμη, ελεύθερη σχέση, μακριά από οικονομικές εξαρτήσεις και καταναγκασμούς και σε αυτό το σύστημα ο γάμος, πολιτικός, θρησκευτικός ή σύμφωνο συμβίωσης, είναι μια μορφή οικονομικής σχέσης.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για ετεροφυλόφυλους και πρόσθεσε, καταλήγοντας, ότι «τα ζητήματα ελεύθερης, ισότιμης συμβίωσης είτε του ετεροφυλόφυλου, είτε του ομοφυλόφυλου ζευγαριού μπορούν να επιλύονται και με άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις».

Αν σου άρεσε κάνε