Ακραία κόντρα Οικονόμου-ΣΥΡΙΖΑ για τις «παρεμβάσεις στον Άρειο Πάγο»

Ακραία κόντρα Οικονόμου-ΣΥΡΙΖΑ για τις «παρεμβάσεις στον Άρειο Πάγο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:18 Δημιουργία 12/04/23, 16:11
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σκληρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι καταγγελίες του παραιτηθέντα αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου, περί παρεμβάσεων στη λειτουργία του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών διέψευσε κάθε παρέμβαση ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πρωτοφανείς χειρισμούς Μητσοτάκη».

Ειδικότερα, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου: «Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Το σοβαρό είναι να καταλάβουμε ότι επιλογή της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα από το Σύνταγμα και να μην παζαρεύει την αξιακή της αρχή να προστατεύσει τη δημοκρατία από οποιοδήποτε τέχνασμα έχουν εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές».

Σε ερώτηση περί συνάντησης του κ. Χρήστου Τζανερρίκου με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ο κ. Οικονόμου επανέλαβε την παραπάνω διάψευση. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζανερρίκος με δηλώσεις του υποστήριξε πως κυβερνητικός παράγοντας προσπάθησε να τον επηρεάσει έτσι ώστε να αποκλείσει από τις εκλογές το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Οικονόμου κατήγγειλε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή κατά την ψήφιση της τροπολογίας - μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη. «Θλιβερή εξαίρεση ήταν η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει σε ένα δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι σε εγκληματικές οργανώσεις, ενώ η στάση του είναι πολιτικά ύποπτη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέροντας ότι «ο κ.Τσίπρας έριξε νερό στο μύλο όσων θέλουν τη δημοκρατία ανοχύρωτη και την επιβουλεύονται».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου σε υψηλούς τόνους καταγγέλλει ότι «η πρωτοφανής παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη τελικώς δεν περιορίζεται μόνο στους καφέδες του κ. Γεραπετρίτη πέριξ του Μαξίμου με δικαστές, αλλά φτάνει και σε απόπειρα δωροδόκησής τους με υποσχέσεις για αξιώματα».

Καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό να απαντήσει ποιος είναι ο κυβερνητικός παράγοντας στον οποίο αναφέρθηκε ο κ. Τζανερρίκος στις δηλώσεις του. Όπως εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, «με αυτούς τους πρωτοφανείς χειρισμούς του ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο μεγαλύτερος χορηγός της ακροδεξιάς».​

Αν σου άρεσε κάνε