Σκληρή κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις και... χαρτοπόλεμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού

Σκληρή κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις και... χαρτοπόλεμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:47 Δημιουργία 03/04/23, 15:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σκληρή προεκλογική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση του νερού μετά και τη χθεσινή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών.

Αρχικά, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου δήλωσε: «Χθες στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες άνθρωποι γέμισαν την πλατεία Αριστοτέλους στέλνοντας βροντερό μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι το νερό δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί.
Όσες ανακοινώσεις και αν βγάλει η Νέα Δημοκρατία με fake news, οι πολίτες θυμούνται τι είχε προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης το 2018, βλέπουν τι κάνει σήμερα και βάζουν φρένο στα καταστροφικά του σχέδια, φωνάζοντας «ως εδώ. Στις 21 Μαΐου βάζουμε τέλος στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού και δημιουργούμε μαζί το αύριο που ονειρευόμαστε».

Τη σκυτάλη πήρε η Νέα Δημοκρατία η οποία ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο με τίτλο: «Το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό».

Αρχικά στο βίντεο εμφανίζεται η φράση «ΣΥΡΙΖΑ: Ιδιωτικοποιείται το νερό. FAKE NEWS» και ακολουθεί το εξής μήνυμα: «Η αλήθεια: Αν κάποιος υπονόμευσε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια».

Στη συνέχεια εμφανίζεται η σχετική απόφαση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως με ημερομηνία 25.05.2016.

Και ακολούθως στο βίντεο προβάλλεται το μήνυμα: «Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη» και εμφανίζεται η πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στην οποία λέει τα εξής: «Σας διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού, το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό».

Καταλήγοντας η ΝΔ στο βίντεο σημειώνει: «Παρ' όλα αυτά συνεχίζουν να λένε: «Ο Μητσοτάκης ιδιωτικοποιεί το νερό». Ψεύτες και αδιόρθωτοι».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επανέλαβε την παραπάνω δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν σου άρεσε κάνε