Βαρβιτσιώτης: «Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή και πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

Βαρβιτσιώτης: «Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή και πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:46 Δημιουργία 29/03/23, 22:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ελληνισμός του Πόντου» του νομικού-διεθνολόγου, καθηγητή Στρατιωτικών Σχολών Δρος Ιωάννη Σ. Παπαφλωράτου, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στην ομιλία του ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε πως «αν μάθαμε κάτι από την ιστορία μας είναι ότι απέναντι στις προκλήσεις, απέναντι στους εχθρούς, κάθε φορά που διχαστήκαμε χάσαμε και κάθε φορά που τους αντιμετωπίσαμε ενωμένοι, προτάσσοντας την εθνική μας σημαία κερδίσαμε».

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ μιλώντας για τη δουλειά τρου Δρος Παπαφλωράτου έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό βιβλίο, «πραγματικά τεκμηριωμένο, ευρύ και ουσιαστικό, που το έχει γράψει ένας νέος άνθρωπος», ο οποίος ασχολείται με την ιστορία του Πόντου εδώ και 20 χρόνια και φωτίζει πλευρές της γενοκτονίας των Ποντίων στο φόντο της επανάστασης των Νεότουρκων και της προσπάθειάς τους να μετατρέψουν την πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία σε σύγχρονο κράτος με τουρκική ταυτότητα, εκκαθαρίζοντας περιοχές με χριστιανικό στοιχείο.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε μάλιστα πως ένας από τους στόχους που έχει θέσει το υπουργείο Εξωτερικών την επόμενη περίοδο είναι η ενίσχυση της μετάφρασης τέτοιων εκδόσεων σε γλώσσες όπως τα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Ιταλικά, αλλά και τα Τουρκικά και τα Αραβικά, ώστε τέτοιου είδους βιβλία να τοποθετηθούν στα ράφια των πανεπιστημίων και να γίνουν κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Παπαφλωράτο για το πολύτιμο έργο του και κάλεσε «να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι δεν θέλουμε άλλες χαμένες πατρίδες αλλά θέλουμε πάντοτε η χώρα μας να είναι ισχυρή και να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις εκδόσεις «ΛΕΙΜΩΝ» και την Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η ΡΩΜΑΝΙΑ».

Αν σου άρεσε κάνε