Δραγασάκης: «Ουδεμία φορολογία

Δραγασάκης: «Ουδεμία φορολογία "προανήγγειλα" - Η κυβέρνηση έχει παραγγείλει μελέτες...»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:55 Δημιουργία 29/03/23, 17:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Δήλωση σχετικά με το θέμα που ανέκυψε περί... φορολογίας έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Δραγασάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης αναφέρει πως «η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου -με αφορμή χθεσινή μου ομιλία στο Οικονομικό Επιμελητήριο- αποκαλύπτει την τακτική της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου», και προσθέτει: «Η τακτική της συνίσταται στο εξής: από τη μία θα καταγγέλλει το ”φάντασμα” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ”φορομπηχτική πολιτική” και από την άλλη θα κρατά κρυφή την ατζέντα των μέτρων που θα πάρει στην περίπτωση που εκλεγεί».

Ο κ. Δραγασάκης επισημαίνει επίσης πως «στη χθεσινή ομιλία μου ουδεμία φορολογία "προανήγγειλα" όπως ψευδώς γράφουν τα κυβερνητικά φερέφωνα, ούτε αναφέρθηκα στην πρόταση φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την οποία ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας έχει διατυπώσει με σαφήνεια στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2022. Αντιθέτως επανέλαβα την κριτική, που έχω και άλλοτε ασκήσει, στην άνιση και άδικη κατανομή των φορολογικών βαρών από την κυβέρνηση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», και καλεί την κυβέρνηση «να απαντήσει αν έχει ήδη αναθέσει προκαταρκτικές μελέτες για την αύξηση της φορολογίας στους ελεύθερους επαγγελματίες και στα μεσαία στρώματα, ποιες είναι οι εισηγήσεις των εν λόγω μελετών και ποιες από αυτές έχει υιοθετήσει» αλλά και «να ενημερώσει τον ελληνικό λαό πότε, ποιος και πώς θα πληρώσει το χρέος Μητσοτάκη, δηλαδή την κληρονομιά των 45 δισ. ευρώ με τα οποία έχει αυξηθεί το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης την περίοδο 2019-2022».

Αν σου άρεσε κάνε