Λάιεν σε Μητσοτάκη: Στήριξη από την ΕΕ για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων

Λάιεν σε Μητσοτάκη: Στήριξη από την ΕΕ για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:26 Δημιουργία 06/03/23, 12:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στήριξη στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να εκσυγχρονίσει τους σιδηροδρόμους της και να βελτιώσει την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών, προανήγγειλε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η κυρία Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία το πρωί της Δευτέρα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε πως εντός της εβδομάδας θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, ειδικοί του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΕΕ.

«Σήμερα το πρωί συζήτησα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για περαιτέρω τεχνική στήριξη που η ΕΕ μπορεί να προσφέρει στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομων της και για τη βελτίωση της ασφάλειάς τους. Ειδικοί του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΕΕ θα ταξιδέψουν στην Αθήνα εντός της εβδομάδος. Η σιδηροδρομική ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας», έγραψε στο Twitter η κυρία Φον Ντερ Λάιεν.

«Ευχαριστούμε για την ταχεία ανταπόκριση»

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στο Twitter, ευχαρίστησε την πρόεδρο της Κομισιόν, για την «ταχεία ανταπόκρισή της» στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη της ΕΕ πριν την Ελλάδα όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: τα εξής:

«Ευχαριστούμε αγαπητή @vonderleyen για την ταχεία ανταπόκριση στο αίτημά μας. Είμαστε αποφασισμένοι να κινητοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους. Χαιρόμαστε που μπορούμε να βασιστούμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας για βοήθεια».

Αν σου άρεσε κάνε