Τσίπρας: «Εγώ αποφάσισα για Πολάκη - Επί Μητσοτάκη η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς»

Τσίπρας: «Εγώ αποφάσισα για Πολάκη - Επί Μητσοτάκη η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:59 Δημιουργία 28/02/23, 16:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα και την πρόληψη έδωσε ο επικεφαλής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο ygeiamou.gr, αναφερόμενος μάλιστα και στην υπόθεση με τον Παύλο Πολάκη.

«Να εστιάσουμε, κατ’ αρχήν στην Υγεία, όχι στα πολιτικά. Το εθνικό σύστημα υγείας είναι ίσως στη χειρότερη δυνατή κατάσταση που υπήρξε ποτέ. Καλό είναι που η κυβέρνηση ασχολήθηκε με τα ράντζα, έστω και προεκλογικά» τόνισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στο τέταρτο συνέδριο με τίτλο «Σύγχρονο Σύστημα Υγείας με επίκεντρο τον Άνθρωπο» που διοργανώνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε επισημαίνοντας ότι η κατάργηση της μόνιμης απασχόλησης των γιατρών στο ΕΣΥ, θα επιφέρει πολύ αρνητικές συνέπειες. Ανέφερε μάλιστα ότι ο ίδιος προσβλέπει σε διπλασιασμό των τοπικών μονάδων υγείας και σχολικές μονάδες, με παιδοψυχολόγους και ενημέρωση για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν εκτεταμένα προβλήματα όπως η παχυσαρκία, ο αλκοολισμός, ο εθισμός στο κάπνισμα κ.ά.

«Πώς θα βρεθούμε σε λίγο χρονικό διάστημα αν αυτή η λογική υπερισχύσει; Θα αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η δημόσια υγεία. Πώς θα βρεθούμε σε λίγο χρονικό διάστημα, αν αυτή η λογική υπερισχύσει. Θα αποδυναμωθεί ακόμη περισσότερο η δημόσια υγεία. Η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός. Η συμπληρωματική λειτουργία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα δεν είναι ταμπού για μας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η κατάσταση είναι απελπιστική. Δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα αν δεν αυξήσεις τις δαπάνες. Μας προβληματίζει το πώς θα δημιουργήσουμε κριτήρια δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παίρνει πχ 3.000 ευρώ κάποιος που δεν δουλεύει. Θέλουμε ένα σύστημα αξιολόγησης, όχι όμως τιμωρητικό, αλλά με bonus

Οι αναφορές στην παραπομή Πολάκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στην διακυβέρνηση ούτε για να γκρεμίσει, ούτε για να εκδικηθεί, θα έρθει για να δημιουργήσει», σχολίασε ο κ. Τσίπρας, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα που ανέκυψε από τις πρόσφατες αναρτήσεις του κ. Παύλου Πολάκη.

«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογία του ΣΥΡΙΖΑ και την καθαίρεση του από την θέση του τομεάρχη», είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «εγώ κρίνω το μέτρο και το βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα. Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές».

«Δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή. Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και κατέληξε ως εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα. Δεν παραπέμπει για διαφορετικές απόψεις π.χ. για τον εμβολιασμό. Αλλά είναι διαφορετικό να καταθέτει άλλο σχέδιο προεκλογικά, είπεκαι πρόσθεσε ότι η θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο και τα όργανα. Η ζημιά είναι ότι ασχολούμαστε με το θέμα Πολάκη επί 24-48 ώρες, αντί για τις προγραμματικές μας θέσεις» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι αύριο το κόμμα του παρουσιάζει το πρόγραμμα για το ζήτημα της στέγασης. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που από το βήμα της Βουλής, σαν «συμμορίτες». Δεν είδα αντιδράσεις. Ο κ. Γεωργιάδης, είχε αναφερθεί στην κ. Τουλουπάκη "θα τη γδάρω και θα τη βάλω φυλακή". Δεν είδα και πάλι, αντιδράσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό κόμμα», επισήμανε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως «δεν παραπέμπει για διαφορετικές απόψεις π.χ. για τον εμβολιασμό. Αλλά είναι διαφορετικό να καταθέτει άλλο σχέδιο προεκλογικά. Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου και να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση, η χώρα έχει διασυρθεί διεθνώς, λόγω της υπόθεσης των παρακολουθήσεων. Οπότε, δεν δικαιούται να χαίρεται, όπως ο λύκος στην αναμπουμπούλα», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Αν σου άρεσε κάνε