Στο... μυαλό του Μητσοτάκη: Οι επόμενες κινήσεις του και η επικρατέστερη ημερομηνία για τις εκλογές

Στο... μυαλό του Μητσοτάκη: Οι επόμενες κινήσεις του και η επικρατέστερη ημερομηνία για τις εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:37 Δημιουργία 23/02/23, 22:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η ώρα της αλήθειας για τις εκλογές έχει φτάσει, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει καταλήξει στις οριστικές του αποφάσεις για την προκήρυξη τους.

Ειδικότερα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την απόφαση να μετατεθεί το υπουργικό συμβούλιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Φεβρουαρίου πιθανότητα για την Παρασκευή 3 Μαρτίου, όπου και θα κλειδώσει η τελική απόφαση για την αύξηση του βασικού μισθού που αναμένεται να ισχύσει από την 1η Απριλίου.

Από εκεί και μετά ανοίγει ο δρόμος για την προκήρυξη των εκλογών, με όλο και περισσότερα στελέχη της ΝΔ να κάνουν λόγο για τις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων. Ακούστηκε και η 8η Μαρτίου, πλην όμως για εκείνη την ημερομηνία είναι προγραμματισμένης η επίσκεψη ξένου αξιωματούχου στη χώρα μας.

Ο κ. Μητσοτάκης, βεβαίως, έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις ως προς τις αποφάσεις του, αλλά, όπως παραδέχθηκε σήμερα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας στον ΣΚΑΪ, για να γίνουν οι εκλογές 9 Απριλίου, η Βουλή θα πρέπει να έχει διαλυθεί το αργότερο έως και τις 10 Μαρτίου.

Ως αυτή την ώρα, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κοινοποιήσει στον ευρύτερο κύκλο του πώς θα γίνει η προκήρυξη των εκλογών, πέρα από την ενημέρωση που αυτονόητα θα κάνει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η πρώτη εναλλακτική είναι να γίνει ένα υπουργικό συμβούλιο με πανηγυρικό χαρακτήρα και η άλλη ο πρωθυπουργός με μια συμβατική δήλωσή του προς τον Ελληνικό λαό να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του.

Αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, μάλιστα, αναμένεται να λάβει χώρα και μια πανηγυρική συνεδρίαση της ολομέλειας των βουλευτών της ΝΔ και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, πιθανότατα στα γραφεία της ΝΔ, και αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης θα εντατικοποιήσει τις περιοδείες ανά την Ελλάδα τις οποίες άλλωστε έχει ήδη ξεκινήσει.

Πέρα από την προκήρυξη των εκλογών, στην κυβέρνηση πρέπει να πάρουν αποφάσεις και για δύο κομβικά πόστα. Η πρώτη μοιάζει ειλημμένη: η αντικατάσταση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, μιας και ο κ. Γιάννης Οικονόμου θα είναι υποψήφιος στη Φθιώτιδα.

Για τη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου ακούγεται η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, η οποία θα έχει κομβικό ρόλο στην επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ στην πορεία προς τις κάλπες. Εκκρεμότητα παραμένει το ποιος θα αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών στη θέση του κ. Μάκη Βορίδη και θα φέρει εις πέρας τις εκλογές όπως συμβαίνει κάθε φορά που στήνονται κάλπες.

Με πληροφορίες από Newmoney.gr

Αν σου άρεσε κάνε