Τέλος εποχής - Ο Καραμανλής δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

Τέλος εποχής - Ο Καραμανλής δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:15 Δημιουργία 21/02/23, 13:11
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με μια λιτή δήλωσή ο πρώην πρωθυπουργός και μακροβιότερος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εθνικές εκλογές.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Κώστας Καραμανλής αναφέρει τα εξής: «Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε επικοινωνία του κ. Καραμανλή χθες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης, με πρωτοβουλία του δεύτερου. «Φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός στον κ. Μητσοτάκη.

Σημειώνεται πως ο κ. Καραμανλής θα είναι παρών στην προεκλογική εκστρατεία

Μητσοτάκης: «Τον ευχαριστώ»

Με ανακοίνωσή του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλής για όσα έχει προσφέρει στην παράταση και στον τόπο.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός αναφέρει τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατριδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

Με πληροφορίες από Dnews

Αν σου άρεσε κάνε