«Έφυγε» στα 80 του ο Άγγελος Μοσχονάς, ένας ρομαντικός της πολιτικής

«Έφυγε» στα 80 του ο Άγγελος Μοσχονάς, ένας ρομαντικός της πολιτικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:45 Δημιουργία 17/02/23, 16:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Άγγελος Μοσχονάς, ένα από τα παλαιότερα και από τα πιο ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο εκλιπών υπήρξε, μεταξύ άλλων, επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων, ενώ διετέλεσε και αντιδήμαρχος της πρωτεύουσας.

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ αποχαιρέτησε «μια ιστορική μορφή της παράταξης, ένα από τα παλαιότερα στελέχη του κόμματος, έναν άνθρωπο συνυφασμένο με την αυτοδιοικητική προσφορά στην Αθήνα και τους πολίτες της».

«Ο Άγγελος Μοσχονάς υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς πολιτικής και αυτοδιοικητικής του πορείας ένας συνεπής, εργατικός και άξιος αγωνιστής. Διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και μετέπειτα αντιδήμαρχος Αθηναίων. Υπήρξε πάντα ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα που υπηρέτησε με δυναμισμό τις ιδέες και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Στην οικογένεια και τους οικείους του απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Νικήτας Κακλαμάνης: «Θρηνώ για την απώλεια»

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε αναφορικά με τον θάνατο του Άγγελου Μοσχονά: «Θρηνώ για την απώλεια του αγωνιστή της παράταξής μας και αγαπημένου μου φίλου, Άγγελου Μοσχονά. Καλό ταξίδι Άγγελε...»

Γιάννης Τασσιόπουλος: «Δεν κυνήγησε καρέκλες...»

Ο εκδότης του Xrimaonline Γιάννης Τασσιόπουλος, συγκλονισμένος από τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Άγγελου Μοσχονά, έκανε την παρακάτω δήλωση: «Έφυγε ο Αγγελος Μοσχονάς, ένας ρομαντικός της πολιτικής! Στην πολιτική του δράση, που ξεκίνησε από την ΟΝΝΕΔ δεν κυνήγησε καρέκλες αλλά τη προσφορά στη πατρίδα. Δεν πέρασε από την αριστερά για αυτό δεν πήρε αυτό που άξιζε. Κέρδιζε την εκτίμηση και τον σεβασμό. Αιωνία η μνήμη του!»

Το τελευταίο «αντίο» στον Άγγελο Μοσχονά θα πουν συγγενείς και φίλοι τη Δευτέρα στις 13:00 από τον ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα.

Αν σου άρεσε κάνε