«Ανένδοτος» Τσίπρα - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή

«Ανένδοτος» Τσίπρα - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:03 Δημιουργία 31/01/23, 15:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από όλες τις ψηφοφορίες, πλην αυτής για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ανακοίνωσε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας παράλληλα την άμεση διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή εκλογών.

«Δηλώνουμε ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή. Μετά τις αποκαλύψεις των αποδείξεων της εκτροπής, μετά την άρνηση να δώσει έστω και μια εξήγηση, αυτή η κυβέρνηση είναι ηθικά και πολιτικά έκπτωτη. Δεν μπορεί να παραμείνει. Ζητάμε την άμεση διάλυση της Βουλής και τη προσφυγή σε εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: «Στο ερώτημα με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες. Μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από τη Βουλή στο λαό. Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι όσο ο Μητσοτάκης αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στις κάλπες, ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση και κορμός της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο, δεν θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης που είναι αποδεδειγμένα κυβέρνηση εκτροπής».

«Από εδώ και στο εξής με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας νομοθετικής διαδικασίας για τους νεοναζί θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία της Βουλής. Ξεκινάμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό».

Οικονόμου: «Βατερλό και κατήφορος»

Τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου, στο Ζάππειο, προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά. Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης.

Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος. Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει. Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας.

Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας».

Αν σου άρεσε κάνε