Χρησμός Μητσοτάκη για τις εκλογές: «Κάποιες θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα»

Χρησμός Μητσοτάκη για τις εκλογές: «Κάποιες θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:21 Δημιουργία 31/01/23, 15:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν από την αναχώρησή του από την Ιαπωνία απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι είτε οι πρώτες εκλογές θα διεξαχθούν στις αρχές Απριλίου, δηλαδή στις 2 ή την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου και οι δεύτερες μετά το Πάσχα που φέτος πέφτει στις 16 Απριλίου. Ωστόσο, ο πρωθυπουργικός χρησμός μπορεί να σημαίνει ότι πρώτος γύρος εκλογών να γίνει μετά το Πάσχα και ο δεύτερος μετά την ολοκλήρωση των Πανελληνίων εξετάσεων, τον μήνα Ιούνιο.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού, πλέον βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα του προεκλογικού Μαραθωνίου, με τον κ. Μητσοτάκη να κάνει λογοπαίγνιο με την επικείμενη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον Μαραθώνα λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

«Θα αλλάξουμε τον "ιστό" της ελληνικής οικονομίας»

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην Ελληνο-Ιαπωνική επιχειρηματική ημερίδα που διοργανώθηκε στα γραφεία του ιαπωνικού οργανισμού εξωτερικού εμπορίου JETRO στο Τόκιο, με τη συμμετοχή του Enterprise Greece για θέματα που αφορούν την προσέλκυση επενδύσεων δήλωσε: «Αν κοιτάξετε πού βρισκόταν η Ελλάδα πριν από πέντε ή δέκα χρόνια, θα ήταν δύσκολο να φανταστείτε ότι σήμερα η Ελλάδα θα ήταν μία από τις πρώτες χώρες σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, μία από τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τόσο της πράσινης όσο και της ψηφιακής μετάβασης. Ωστόσο, αυτό συνέβη. Και συνέβη επειδή είναι σταθερή η δέσμευσή μας να αλλάξουμε τον «ιστό» της ελληνικής οικονομίας, να την κάνουμε πιο εξωστρεφή, πιο ανοιχτή στον κόσμο, να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας ως ποσοστό του ΑΕΠ, αλλά και να καταστήσουμε τη χώρα ελκυστικό προορισμό για άμεσες ξένες επενδύσεις».

«Και πιστεύω ότι σήμερα υπάρχουν πολλοί πειστικοί λόγοι για τους οποίους μια ιαπωνική εταιρεία θα σκεφτόταν να επενδύσει στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η μοναδική γεωγραφική μας θέση στο «σταυροδρόμι» τριών ηπείρων. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι προσφέρουμε πρόσβαση στη μεγαλύτερη ενιαία αγορά του κόσμου. Σχετίζεται επίσης με το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας είναι βαθιά προσηλωμένη στο να κάνει τη ζωή και την επιχειρηματική δραστηριότητα κάθε ξένου επενδυτή στην Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο εύκολη και απρόσκοπτη» πρόσθεσε.

Επίσης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα προσφέρει πολύ ενδιαφέρουσες επενδυτικές ευκαιρίες παντού, σε πληθώρα τομέων, όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και σε τομείς όπως οι υποδομές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι υπηρεσίες και σε πεδία που σχετίζονται με την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης μεταξύ του Enterprise Greece και του JETRO.

Αν σου άρεσε κάνε