Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:14 Δημιουργία 29/01/23, 19:08
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Απάντηση στις σημερινές τουρκικές αιτιάσεις για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ άλλων κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας για εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων.

«Για άλλη μια φορά η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα προκειμένου να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και σίγουρα όχι την προαγωγή των δικαιωμάτων και της ευημερίας της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Η Τουρκία, μια χώρα με άκρως αρνητικές επιδόσεις στον τομέα του σεβασμού του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι γνωρίζουν, αντί να αντλεί μαθήματα από την Ελλάδα, εξακολουθεί να μην λογοδοτεί ενώπιον της Διεθνούς Κοινότητας για το πώς οδήγησε την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο στα πρόθυρα της εξαφάνισης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, η Άγκυρα, με tweet του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, επέμεινε στα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη, κάνοντας λόγο για «δίκαιο αγώνα των ομογενών αδελφών μας για την τουρκικότητα».

Όπως αναφέρει το σχετικό tweet, «συνεχίζεται ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια».

Μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας υπογραμμίζει πως η Άγκυρα θα συνεχίσει αποφασιστικά τη στήριξη στον «δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της».

Αν σου άρεσε κάνε