Πιερρακάκης: «Στις εκλογές να αποφασίσουμε αν θα συνομιλήσουμε με το χθες ή το αύριο»

Πιερρακάκης: «Στις εκλογές να αποφασίσουμε αν θα συνομιλήσουμε με το χθες ή το αύριο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:34 Δημιουργία 10/01/23, 20:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε ανοιχτή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας αφιερωμένη στην ψηφιακή πρόοδο που έχει καταγράψει η χώρα παραβρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος είπε: «Σήμερα συμπλήρωσε 7 χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη θέση του προέδρου της ΝΔ. Σε λίγους μήνες συμπληρώνει 4 χρόνια πρωθυπουργός».

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κατέστησε την Ελλάδα ουραγό σε κάθε δείκτη και ακολούθησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία, όπως είπε, εφάρμοσε το πρόγραμμά της εν μέσω σοβαρών κρίσεων. «Μιλάμε πλέον για μια χώρα πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη, στις εξαγωγές, που μειώνει φόρους. Όλα αυτά έγιναν τυχαία; Μας έσωσε το μαξιλάρι του κ. Τσίπρα όπως λέει; Έχουμε απέναντι μας την πιο τοξική αντιπολίτευση που γνώρισε ο τόπος. Τους επόμενους μήνες θα παίξουν τα ρέστα τους. Εμείς θα προσπαθήσουμε το αντίθετο», συνέχισε.

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι είναι καλή ευκαιρία αυτή τη συζήτηση όχι μόνο για αυτά τα οποία έγιναν αλλά και γιατί έγιναν με συνεργασία μεταξύ υπουργών και συνέχισε λέγοντας: «Σε μια παράταξη που είχε βαρεθεί να απολογείται σε αυτούς που δεν είχαν σχέση με την πρόοδο, όλες οι επιτυχίες τις οποίες χειρίστηκε το υπουργείο αυτό ήταν ουσιαστική κοινωνική πολιτική. Η Ελλάδα έχει επιτέλους μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση».

Ο γραμματέας της ΝΔ είπε ότι η παρουσία του κ. Πιερρακάκη σε αυτό το υπουργείο αποτελεί απόδειξη γιατί «η ΝΔ είναι η μόνη μεγάλη παράταξη» και πρόσθεσε πως έρχονται εκλογές που θα κρίνουν το μέλλον των επόμενων γενεών και «εκεί θα αποφασίσουμε τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας και θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο».

Ακολούθησε η προβολή ενός βίντεο με τον απολογισμό για τη δράση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Υπάρχουν δεκαετίες που δεν συμβαίνει τίποτα και εβδομάδες που συμβαίνουν δεκαετίες. Αυτό το βιώσαμε στο πετσί μας. Μέχρι το 2019 οι κρίσεις ήταν ενδογενείς. Από το 2019 ήταν εξωγενείς», είπε στις πρώτες του κουβέντες.

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε οτι το 2019 η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές σε μια λογική να κλείσουμε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. «Η κυβέρνηση είχε διττό χαρακτήρα. Έλυσε εκκρεμότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εκκρεμείς συμβάσεις . Και από την άλλη η διαχείριση των κρίσεων. Η κυβέρνηση κατάφερε να κομίσει νέα λογική αποτελεσμάτων», υπογράμμισε .

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε σύγκριση των οικονομικών δεικτών την περίοδο 2015-2019 και μετέπειτα μέχρι σήμερα. «Αυτό θα τεθεί στο τέλος της ημέρας στην κρίση των πολιτών εκ νέου φέτος», σημείωσε, ενώ για τα ψηφιακά τόνισε τη σημασία που είχε η συνεργασία μεταξύ υπουργών.

Είπε ότι υπάρχουν τρεις λέξεις κλειδιά «προετοιμασία - προετοιμασία - προετοιμασία».

Ανάφερε ότι όλα ξεκίνησαν όταν ο πρωθυπουργός άλλαξε τη δομή της κυβέρνησης συστήνοντας το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Για να λύσεις ένα πρόβλημα η μισή δουλειά είναι να το ορίσεις. Αυτό που περίμενε ήταν ένα κράτος που λειτουργεί ή που δεν τον ταλαιπωρεί τόσο. Φτιάχτηκε νέα δομή, οι νόμοι ήταν έτοιμοι πολύ πριν τις εκλογές. Η λεπτομέρεια έπαιξε το ρόλο της κι έτσι υπάρχουν αυτά τα αποτελέσματα. 772 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές το 2022 και 1,2 δις αν προσθέσει κάποιος και τις φορολογικές. Είναι 1,2 ουρές..», συνέχισε.

Ο κ. Πιερρακάκης είπε οτι το gov.gr στην ουσία είναι το νέο πρόσωπο του κράτους και μια μεγάλη κατάκτηση που χτίζουμε. «Ξεκινήσαμε με 500 υπηρεσίες. Σήμερα είναι 1500», πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα παρατήρησε ότι οι εκλογές πάντα αφορούν το μετά και «πως το τεκμήριο αξιοπιστίας αυτής της κυβέρνησης είναι αντικειμενικά μεγάλο».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο μέλλον είπε πως θα γίνουν μεγάλες αλλαγές.

«Κάθε τομέας του κράτους να συνεχίσει να μεταρρυθμίζεται. Και να δούμε και το μεγάλο καμβά, τον γεωπολιτικό. Το δίλημμα είναι εκλογικό, είναι μπροστά μας. Θα έχουμε ιστορική καταγραφή μιας αναλαμπής ή αυτό που συνέβη είναι απλά η πρόοδος και το 2030 η χώρα θα απελευθερώσει όλο της το είναι για να πετύχει πράγματα. Ευελπιστώ το ερώτημα να είναι ρητορικό. Οι συνομιλητές του παρελθόντος δεν μπορούν να συνομιλήσουν με αυτό που έρχεται. Να αποφασίσουμε αν θα συνομιλήσουμε με το χθες ή το αύριο. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το αύριο. Και γι'αυτό το λόγο το αύριο μας ανήκει», υπογράμμισε.

Στην εκδήλωση ήταν επίσης ομιλητής ο επικεφαλής του θεματικού τομέα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακού μετασχηματισμού της ΝΔ Μύρωνας Φλουρής.

Αν σου άρεσε κάνε