Νέες προκλήσεις Ακάρ: «Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση με την Τουρκία για να καλύψει σκάνδαλα»

Νέες προκλήσεις Ακάρ: «Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση με την Τουρκία για να καλύψει σκάνδαλα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:27 Δημιουργία 02/01/23, 15:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση με την Άγκυρα για «να καλύψει σκάνδαλα».

«Υπάρχουν πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το σκάνδαλο των υποκλοπών, το σκάνδαλο των μεταναστών, η διαφθορά» τόνισε ο κ. Χουλουσί Ακάρ και πρόσθεσε: «Υπάρχουν αποτυχίες στην Ανατολική Μεσόγειο, τις οποίες αντιλαμβάνεται και ο ελληνικός λαός. Για να τα καλύψουν όλα αυτά, ελπίζουν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία. Θέλουμε να δει (η ελληνική κυβέρνηση) ότι δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουν δημιουργώντας ένταση και ότι η εκτροπή δεν είναι κερδοφόρα».

Παράλληλα, με περισσή υποκρισία ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημείωσε την «επιθυμία της Τουρκίας για διάλογο, ειρήνη και σχέσεις καλής γειτονίας» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε ακόμα ότι η Αθήνα προσπαθεί να αποτρέψει και να υπονομεύσει τις συνομιλίες με την Άγκυρα για τη διαβούλευση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «'Οχι μόνο η Ελλάδα δεν θέλει να κάνει αυτές τις συνομιλίες, αλλά προσπαθεί επίσης να τις αποτρέψει και τις σαμποτάρει», είπε ο Ακάρ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο πλοίο TCG Anadolu.

Επίσης είπε ότι η Αθήνα επιχειρεί να παρουσιάσει τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ως «θέματα που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ». «Όλοι πλέον γνωρίζουν τα κόλπα τους (της Ελλάδας). Θεωρούμε και περιμένουμε από όλους να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτό», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος αρχηγός Άμυνας διέψευσε περαιτέρω τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία είναι απειλή και τόνισε: «Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, μάλλον είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος».

Αν σου άρεσε κάνε