Δελής: «Ο λαός δεν μπορεί να ζει με επιδόματα - Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης»

Δελής: «Ο λαός δεν μπορεί να ζει με επιδόματα - Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:24 Δημιουργία 23/12/22, 13:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στη «διαχείριση της ακραίας φτώχειας αποσκοπούν τα μέτρα της κυβέρνησης», επισήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, προσθέτοντας ότι «ο λαός δεν μπορεί να ζει με επιδόματα».

Μιλώντας στο Α' Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο κ. Γιάννης Δελής επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ για «κατάργηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, είδη κατανάλωσης και καύσιμα, επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρεύματος και φυσικά αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού και σύνταξης, όπως αναφέρονται και στις τροπολογίες που κατέθεσε για πολλοστή φορά το ΚΚΕ στη Βουλή, αλλά τις απέρριψαν κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα».

Υπογράμμισε ότι η πρόταση για κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης «εμπεριέχει και την πρόταση να φορολογηθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, το κεφάλαιο, οι εφοπλιστές για να αναπληρωθούν τα φορολογικά έσοδα».

Δεν μπορεί να παραμένει ο κατώτατος μισθός στα επίπεδα του 2009, επισήμανε, όταν η κατάσταση για τα λαϊκά εισοδήματα έχει επιβαρυνθεί σημαντικά εδώ και 13 χρόνια.

Για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, στο προεκλογικό σκηνικό, επισήμανε ότι «τα αστικά κόμματα αξιοποιούν την υπόθεση για την κούφια αντιπαράθεσή τους και για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, γιατί όλα έχουν ψηφίσει το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας και αποτελείται από νόμους και Οδηγίες της ΕΕ που επιτρέπουν τις παρακολουθήσεις των πάντων».

Τέλος, ο κ. Δελής υπενθύμισε «την αφωνία των αστικών πολιτικών κομμάτων για τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο των γραφείων του ΚΚΕ από το 2016», ενώ κατήγγειλε το γεγονός ότι «με ευθύνη τους η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής εξελίχθηκε σε παρωδία και τελικά σε συγκαλυπτική Επιτροπή».

Αν σου άρεσε κάνε