«Ποταμός» για το Qatargate ο Τζόρτζι - Γιατί έβγαλε εκτός κάδρου την Εύα του

«Ποταμός» για το Qatargate ο Τζόρτζι - Γιατί έβγαλε εκτός κάδρου την Εύα του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:41 Δημιουργία 16/12/22, 15:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Εκτός... νυμφώνος για την πρωτοφανή στα ευρωπαϊκά χρονικά υπόθεση του Qatargate επιχείρησε να βγάλει τη σύντροφό του και ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή ο προφυλακισμένος Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου έχει ομολογήσει την εμπλοκή του στην δυσώδη υπόθεση διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου και συνεργάζεται αρμονικά με τις Αρχές. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του το Σάββατο, ο Τζόρτζι ήταν «χείμαρρος», όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, σημειώνοντας ότι ο συλληφθέντας μιλούσε επί 10 ολόκληρες ώρες και ο εισαγγελέας αναγκάστηκε να ακυρώσει τις υπόλοιπες καταθέσεις που είχε προγραμματίσει εκείνη την ημέρα.

Ο Τζόρτζι στην κατάθεσή του κατονόμασε δύο ακόμη ευρωβουλευτές -τον Ιταλό Αντρέα Κοτσολίνο και τον Βέλγο Μαρκ Ταραμπέλα- ενώ, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα προχώρησε και σε λεπτομέρειες δίνοντας… ονόματα και διευθύνσεις.

Επιπλέον, ο Ιταλός έσπευσε να αναλάβει το σύνολο της ευθύνης αναφορικά με τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, όπου κατοικούσε με την Εύα Καϊλή και το 22 μηνών παιδί τους, αλλά και στην κατοχή του πατέρα της ευρωβουλευτού. Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο Τζόρτζι προχώρησε σε αυτή την κίνηση γιατί είναι αυτός που είχε να χάσει και τα λιγότερα.

Με τη σειρά τους, βελγικές εφημερίδες αναφέρουν πως ενδεχομένως να απολαύσει καθεστώς μετανοούντος και να «πέσει στα μαλακά».

Το ίδιο ενδεχομένως να ισχύσει και για την καθαιρεμένη αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή.

Η βελγική L’ Echo τονίζει σχετικά: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου σκέφτονται σοβαρά να αποκτήσουν το καθεστώς του μετανοούντος, πράγμα που θα τους εξασφαλίσει πολύ ευνοϊκότερη μεταχείριση». Ωστόσο, το βελγικό μέσο σπεύδει να υπογραμμίσει πως «αυτό δεν σημαίνει ότι η δικαιοσύνη θα το δεχτεί».

Μάλιστα, πηγή κοντά στην έρευνα φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι υπό εξέταση και αποτίμηση».

«Αναμφισβήτητα, εάν η διερεύνηση τυχόν διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χρησιμοποίησε τις τεχνικές έρευνας που συνήθως προορίζονται για την παρακολούθηση του οργανωμένου εγκλήματος, οι ύποπτοι δεν μοιάζουν με αυτούς τους διακινητές ναρκωτικών που κρατούν το στόμα τους κλειστό μπροστά στην αστυνομία» γράφει η βελγική εφημερίδα, που παράλληλα εξηγεί πως τα επόμενα βήματα της έρευνας αναμένεται να επικεντρωθούν στις… διαδρομές του χρήματος από το Κατάρ προς τη ΜΚΟ Fight Impunity του Πιερ Αντόνιο Παντζέρι –του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή που φέρεται ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης αυτής.

Όπως γράφει η επίσης βελγική Le Soir, στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει και κινήσεις από πλευράς του Μαρόκου.

Πληροφορίες αναφέρουν δε, ότι ο Τζόρτζι αποκάλυψε πολλά και σημαντικά για την εμπλοκή της εν λόγω χώρας στην υπόθεση χρηματισμού και διαφθοράς.

Αν σου άρεσε κάνε