Απάντηση Δένδια στις απειλές Ερντογάν: «Απαράδεκτες και καθολικά καταδικαστέες»

Απάντηση Δένδια στις απειλές Ερντογάν: «Απαράδεκτες και καθολικά καταδικαστέες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:45 Δημιουργία 12/12/22, 12:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Απάντηση στις απειλές του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ειδικότερα, ο κ. Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ), στις Βρυξέλλες, τόνισε πως «είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπωνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας, από σύμμαχο χώρα μέλος του ΝΑΤΟ. Οι νοοτροπίες Βόρειας Κορέας δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπεισέλθουν στην Ατλαντική Συμμαχία».

Ιταμές απειλές Ερντογάν

Η δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας έχει τρομάξει την Αθήνα, δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια εάν η Ελλάδα συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά της στο Αιγαίο.

Η Τουρκία εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο μικρού βεληνεκούς, με την ονομασία Tayfun, που σημαίνει «τυφώνας» στα τουρκικά, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα τον Οκτώβριο. Ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 561 χιλιομέτρων (349 μίλια) σε 456 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την Τουρκία.

«Οταν λες "Tayfun" φοβούνται, λένε ότι θα χτυπήσει την Αθήνα», είπε ο Ερντογάν. «Ναι, φυσικά θα τη χτυπήσει. Εάν δεν παραμείνετε ήρεμοι - αν προσπαθήσετε να στείλετε όπλα που πήρατε από τις ΗΠΑ στα νησιά».

Η Τουρκία επισημαίνει συνεχώς την στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών στην ακτογραμμή της και τη δυτική στρατιωτική υποστήριξη προς την Ελλάδα - μέλος του ΝΑΤΟ, με την οποία η Άγκυρα έχει μακροχρόνιες εδαφικές συγκρούσεις, σχολιάζει το Bloomberg.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια καθώς η Τουρκία κινητοποίησε το ναυτικό της για να διεκδικήσει δικαιώματα επί των πιθανών πόρων υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα έχει επανειλημμένα καλέσει την Τουρκία να σταματήσει να αμφισβητεί την κυριαρχία της στα Δωδεκάνησα.

Αν σου άρεσε κάνε