Αιχμηρή δήλωση Ανδρουλάκη: «Ο κ. Μητσοτάκης εμπαίζει εκατομμύρια Έλληνες»

Αιχμηρή δήλωση Ανδρουλάκη: «Ο κ. Μητσοτάκης εμπαίζει εκατομμύρια Έλληνες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:35 Δημιουργία 02/12/22, 17:28
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για εμπαιγμό των πολιτών κατηγόρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή τις αναφορές του τελευταίου στις τράπεζες κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε πως «ο πρωθυπουργός εμπαίζει εκατομμύρια Έλληνες. Ξαφνικά σήμερα θυμήθηκε την κερδοσκοπία των τραπεζών, όπως πριν μήνες ανακάλυψε την κοινωνική κατοικία», και στη συνέχεια τόνισε: «Ο τάχα ”ενοχλημένος” Κυριάκος Μητσοτάκης, ας σταματήσει να κάνει τον τροχονόμο των κερδών των τραπεζών. Από τις 7 Νοεμβρίου τον καλέσαμε να φορολογήσει με έκτακτη εισφορά τα υπερκέρδη, που συσσώρευσαν οι τράπεζες επωφελούμενες από το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και των επιτοκίων χορηγήσεων, που σημειωτέον είναι το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκά».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσέθεσε πώς από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το επιτόκιο καταθέσεων ήταν μόλις 0,05% και το επιτόκιο χορηγήσεων έφτασε στο 4,86%.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέληξε λέγοντας: «Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σε ανάλογες περιπτώσεις. Και όχι να μένει παρατηρητής της απελπισίας των πολιτών και των κοινωνικών ανισοτήτων».

Αν σου άρεσε κάνε