Τι αναζητεί ο Μητσοτάκης στο «παζάρι» του Λονδίνου

Τι αναζητεί ο Μητσοτάκης στο «παζάρι» του Λονδίνου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:02 Δημιουργία 28/11/22, 11:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η προβολή της Ελλάδος ως ενός εκ των ελκυστικότερων επενδυτικών προορισμών παγκοσμίως και ειδικότερα οι σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, που διανοίγονται στην χώρα μας αποτελούν το κυρίως «μενού» της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο, που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, το πρώτο, που πραγματοποιείται διά ζώσης από την εποχή της πανδημίας. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως ενδεικτικό του ενδιαφέροντος, αλλά και του θετικού momentum, που καταγράφει η ελληνική οικονομία είναι το γεγονός πως στο συνέδριο θα μετάσχουν πάνω από 240 επενδυτές, ενώ έχουν προγραμματιστεί να γίνουν περισσότερες από 300 συναντήσεις σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην Ελλάδα και τις επενδυτικές ευκαιρίες, που αυτή παρουσιάζει.

Στο πλούσιο πρόγραμμα του ταξιδιού του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο, δεσπόζει το ιδιωτικό του ραντεβού με τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, με τον οποίο ο πρωθυπουργός διατηρεί θερμή προσωπική σχέση.

Το ραντεβού του κ. Μητσοτάκη με τον νέο βασιλιά της Αγγλίας θα γίνει σήμερα στις 19.00 (ώρα Ελλάδος), στο κάστρο του Γουίνδσορ, όπου ο βασιλιάς υποδέχεται prive αρκετούς καλεσμένους του. Τεχνικά, η συνάντηση θεωρείται υπέρβαση πρωτοκόλλου, με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ομόλογος του βασιλιά, ο οποίος έχει ευθεία αντιστοιχία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Οι δύο άνδρες, όμως, έχουν έρθει αρκετά κοντά τα τελευταία χρόνια, με όχημα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει δείξει ο πρωθυπουργός για τον Πύργο Ντάμφρις στη Σκωτία, το οποίο λειτουργεί ως πρότυπο για το project ανάπλασης του Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου.

Αν σου άρεσε κάνε