Μητσοτάκης: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Μητσοτάκης: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:51 Δημιουργία 25/10/22, 14:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την τακτική του συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μέγαρο της Ηρώδου του Αττικού.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε από το Προεδρικό Μέγαρο πως «η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσει να στηρίζει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε το ενεργειακό κόστος να παραμένει σε επίπεδο αποδεκτό».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχουν συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα και όπως επανέλαβε η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών ώστε να στηρίξει την κοινωνία με έμφαση στους πιο αδύναμους. Το μήνυμα είναι ότι το μέρισμα ανάπτυξης μοιράζεται δίκαια με βάση τους στόχους που έχουμε θέσει, δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από τους στόχους στους οποίους έχουμε δεσμευτεί σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «πετύχαμε μία σημαντική συμφωνία για τη λήψη πιο δραστικών αποφάσεων για τη μείωση των διεθνών τιμών της ενέργειας και του φυσικού αερίου και επέμεινε ότι μόνο και μόνο η απειλή για δραστικότερες παρεμβάσεις ελήφθη υπόψη από τις αγορές και αυτό είχε θετική αντανάκλαση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο»

Από την πλευρά της η κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφερόμενη στη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόνισε τα εξής: «Εύχομαι οι ευρωπαίοι ηγέτες να μπορέσουν να βρουν λύσεις και πέραν των επιμέρους συμφερόντων να σκεφτούν το συλλογικό καλό, είναι σημαντικό για τις ευρωπαϊκές οικονομίες αλλά και για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Κατά την έναρξη της συνάντησης, Ανήμερα της θλιβερής επετείου του θανάτου της Φώφης Γεννηματά αλλά και της παγκόσμιας ημέρας πρόληψης κατά του καρκίνου του Μαστού, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Η πρόληψη σώζει ζωές και χάρη στο πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά έχουν σταλεί πάνω από 1 εκατ. sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι 40.000 γυναίκες έχουν ήδη κάνει χρήση αυτής της δωρεάν παροχής και σε πάνω από 2.000 έχουν εντοπιστεί κακοήθειες. «Πρέπει να ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες άνω των 50 να κάνουν χρήση αυτών των δωρεάν εξετάσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το βασικό μήνυμα είναι η πρόληψη, η αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων και των ευκαιριών προκειμένου να καταπολεμηθεί ο καρκίνος του μαστού» σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας η οποία αναφέρθηκε στην πρωινή συνάντηση που είχε με έξι γυναίκες που νοσούν από τον καρκίνο του Μαστού.

Αν σου άρεσε κάνε